Image

Šī gada martā SEB banka un SIA “Liepājas enerģija”, kas ir siltumapgādes uzņēmums Liepājā, noslēdza līgumu par finansējuma piešķiršanu uzņēmumam, kā arī esošo saistību pārfinansēšanu kopumā 4.5 miljoni eiro apmērā. SEB banka tika atzīta par labāko finansētāju slēgtajā cenu aptaujā. Piešķirtais finansējums  paredzēts uzņēmuma ilgtermiņa ieguldījumu finansēšanai. Finansējums ir piešķirts uz 10 gadiem.

SEB bankas valdes loceklis Ints Krasts: “Esam Liepājas enerģijas banka jau vairāk nekā 10 gadus. Kā finansētājs esam nodrošinājuši uzņēmumu ar ilgtermiņa finansējumu, overdraftu, kā arī garantijām jau iepriekš. Būtisks faktors cenu aptaujas rezultātā saņemt iespēju finansēt uzņēmuma attīstību tālāk bija saistīts ar SEB bankas spēju piedāvāt garāko atmaksas termiņu un labāko cenu. To, ka uzņēmums turpina siltumtrašu rekonstrukciju, lai ilgtermiņā nodrošinātu nepārtrauktību savu pakalpojumu nodrošināšanā, uzskatām par ļoti atbildīgu pieeju.”

SIA “Liepājas enerģija” valdes priekšsēdētājs Jānis Jansons:

“Ilgtermiņa kredītu paredzēts izmantot vairākiem mērķiem – siltumtrašu rekonstrukciju darbu veikšanai un jaunu klientu pieslēgumu izbūvei, kā arī esoša kredīta refinansēšanai.  Šobrīd turpinām centralizētājai siltumapgādei pievienot jaunus klientus – gan uzņēmumus, gan privātpersonas un citus klientus. Varu droši apgalvot, ka pilsētas siltumapgādes joma ir pārdomāta, droša un atbilstoša mūsdienu prasībām. SIA “Liepājas enerģija” kopējais klientu skaits šobrīd ir 1072, no kuriem 606 ir daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, 210 privātmājas, 109 valsts un pašvaldību iestādes, kā arī 147 juridiskās personas. ”

SIA “Liepājas enerģija” valdes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Bērziņš: “Šis ir mūsu uzņēmuma pirmais pilnībā attālināti paņemtais kredīts – izsludināts iepirkums elektroniski, pieteikumi ar e-parakstiem, kredīta un ķīlas līgumi ar e-parakstiem, ķīlas reģistrācija tikai elektroniski, apdrošināšanas polises grozījumi arī.”

Liepājas pašvaldības izpilddirektors Ronalds Fricbergs:

“Augsti novērtējam Liepājas pilsētas un SEB bankas ilggadējo sadarbību, kas vienmēr ir bijusi stabila, droša, paredzama un uz attīstību vērsta. Pateicoties pārdomātai un  stratēģiski pareizi virzītai uzņēmuma  darbībai, kā arī pateicoties uzticībai no finanšu partneru puses, SIA “Liepājas enerģija” sevi pierādījusi, kā veiksmīgu un progresīvu uzņēmumu, kurā katrs ieguldījums tiek veikts pārdomāti ar galveno mērķi uzlabot ikviena liepājnieka ikdienu.”

SIA “Liepājas enerģija” ir siltumapgādes uzņēmums, kas nodarbojas ar siltumenerģijas ražošanu, pārvadi, sadali un tirdzniecību, kā arī elektroenerģijas ražošanu. Uzņēmums dibināts 2005. gadā. Uzņēmuma galvenais uzdevums ir nodrošināt siltumu un komfortu katra liepājnieka mājoklī, kurš izvēlējies centralizētās siltumapgādes pieslēgumu. Uzņēmuma īpašnieki ir A/S “Latvenergo” – 51%, Liepājas dome – 39%, SIA “Enerģijas risinājumi” – 10%.

Papildu informācijai:

Agnese Strazda, SEB bankas Komunikācijas pārvaldes vadītāja – 29149306, agnese.strazda@seb.lv

Vairāk par SEB grupu Latvijā:

Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB_Latvia, YouTube/SEBlatvia, www.seb.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk