Image

Viens no lielākajiem mēbeļu sastāvdaļu ražotājiem un tirgotājiem Baltijā “AM Furnitūra” ieguldīs 540 tūkstošus eiro uzņēmuma attīstībā, iegādājoties jaunu ražošanas iekārtu. No kopējām izmaksām 444 tūkstoši eiro ir SEB bankas finansējums. Iegādājoties jaunās iekārtas, uzņēmums plāno palielināt saražotās produkcijas apjomus.

Uzņēmums ir mēbeļu detaļu un furnitūras nozares līderis Latvijā un galvenokārt nodarbojas ar mēbeļu furnitūras vairumtirdzniecību, minimāli arī mazumtirdzniecību. Daļu produkcijas ( ap 26%) uzņēmums saražo pats, un galvenais noieta tirgus ir Latvija ( ap 85% saražotās produkcijas).

“Ar katru gadu pašu saražotās produkcijas apjomi pieaug,”

saka “AM Furnitūra” uzņēmuma īpašnieks un valdes loceklis Aigars Lūks.

“Šobrīd pieprasījums mēbeļu ražošanas nozarē ir ļoti augsts, tāpēc jaunu iekārtu iegāde palīdzēs mums palielināt ražošanas jaudu, lai mēs varētu klientiem nodrošināt ātrāku pasūtījumu izpildi, kā arī apgūt jaunus noieta tirgus. Ņemot vērā pasaules ģeopolitisko un ekonomisko situāciju, šobrīd lielākais izaicinājums ir materiālu piegādes ātrums, ierobežotā pieejamība un nemitīgais cenu kāpums, kas, bez šaubām, skar un ietekmē arī mūs. Neskatoties uz to, raugāmies nākotnes perspektīvā pozitīvi, plānojot uzņēmuma attīstību. Lai nodrošinātu klientiem ērtāku un raitāku servisu, šā gada beigās plānojam pārcelties uz plašākām telpām, kur zem viena jumta būs visas uzņēmuma struktūrvienības – ražošana, noliktava, kā arī mazumtirdzniecības veikals”, stāsta Aigars Lūks.

SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars:

“Esam gandarīti būt ilgtermiņa sadarbības partneri konkurētspējīgiem, Latvijas ekonomikai nozīmīgiem uzņēmumiem, kuri, neraugoties uz šā brīža izaicinājumiem, mērķtiecīgi turpina savu attīstību un palielina ražošanas un eksporta kapacitāti. Kopumā SEB banka nav mainījusi savu kreditēšanas pieeju –esam gatavi finansēt dažādas nozares un dažāda lieluma projektus dažādos reģionos, ja vien uzņēmuma biznesa modelī redzam dzīvotspēju un ilgtspējīgu attīstību. Lai arī šobrīd ir liela nenoteiktība un nevaram ignorēt ārējos apstākļus, katrā projektā kopā ar klientu cenšamies apzināt visus riskus un iespējamos scenārijus, kā nodrošināt projekta realizāciju, ja rodas kādi sarežģījumi.”

“AM Furnitūra” ir viens no lielākajiem mēbeļu sastāvdaļu ražotājiem un tirgotājiem Baltijā un pazīstams inovatīvu produktu ražotājs Ziemeļeiropā. Uzņēmums savu darbību uzsāka 1998. gadā un šobrīd spēj piedāvāt plašāko produkcijas sortimentu no labākajiem piegādātājiem visā pasaulē, sniedzot saviem klientiem iespēju nokomplektēt visu nepieciešamo mēbeļu izgatavošanai vienuviet. 2011. gadā uzņēmums radīja savu alumīnija profilu fasāžu risinājumu un bīdāmo durvju sistēmu produktu līniju Amflex, kas tiek atzinīgi novērtēta un eksportēta uz vairākām Eiropas valstīm. 2012. gadā “AM Furnitūra” nodibināja meitas uzņēmumu Igaunijā. Savukārt 2018. gadā tika ieviesta automātiskā noliktava, bet 2021. gadā ražošanas iekārtu bāze tika papildināta ar plātņu un detaļu virsmu aplīmēšanas iekārtu. Uzņēmumam piešķirts arī ISO 9001:2000 kvalitātes vadības sistēmas sertifikāts.

 

 

Papildu informācijai:
Elīna Neimane, Korporatīvās komunikācijas pārvalde, uzņēmumu komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia, YouTube/SEBlatvia, LinkedIn/Seb-banka-latvia
www.seb.lv

SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2022. gada 31. martu SEB grupas kopējie aktīvi veido 3766 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2432 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 15 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk