Image

SEB banka piešķīrusi 9,1 miljonu eiro aizdevumu farmācijas uzņēmumam AS “Olainfarm”, kas paredzēts investīcijām jaunu produktu izstrādei, ieviešanai ražošanā, ražošanas jaudu paplašināšanai un ilgtspējīgu tehnoloģisko procesu attīstībai.

Kopumā projekta ietvaros jaunu produktu attīstībā, pētniecībā, ražošanas modernizācijā un jaudu paplašināšanā uzņēmums plāno investēt 31,75 miljonus eiro. Projekta ietvaros tiks rekonstruētas arī notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, kas ķīmijas un farmācijas nozarē būs modernākās Baltijā.

“SEB banku un “Olainfarm” jau daudzus gadus saista veiksmīga sadarbība, kas radījusi pārliecību par uzņēmuma pārdomāto attīstības stratēģiju un spēju sekmīgi īstenot liela apjoma projektus. Esam gandarīti par iespēju kā finanšu partnerim atbalstīt vienu no Baltijas līderiem farmācijas nozarē, lai palīdzētu īstenot uzņēmuma attīstības ambīcijas. Arī šīs investīcijas radīs augstu pievienoto vērtību un stiprinās “Olainfarm” konkurētspēju,” saka SEB bankas valdes loceklis Ints Krasts.

“Esam izvirzījuši un strādājam pie ambicioza mērķa sasniegšanas – kļūt par Eiropas TOP10 farmācijas uzņēmumu savās produktu kategorijās. Ar akcionāru atbalstu tuvākajā piecgadē mūsu investīcijas ražošanā, jaunu produktu attīstībā, automatizācijā un eksporta ekspansijā sasniegs vismaz 100 miljonus eiro. Tā kā mūsu attīstības centrā un uzmanības fokusā nemainīgi ir cilvēku veselība un dzīves kvalitāte, ievērojamas investīcijas plānojam tieši produktu portfeļa paplašināšanā, lai varam būt līdzās saviem pacientiem visos viņiem svarīgākajos veselības aprūpes posmos,” norāda “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis.

SEB aizdevums piešķirts Attīstības finanšu institūcijas ALTUM programmā “Ieguldījumi jaunu produktu ieviešanai ražošanā un energoefektīvos un ilgtspējīgos ražošanas procesos”.

Par AS “Olainfarm”

AS “AB City” meitas uzņēmums AS “Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 50 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Uzņēmums ražo kvalitatīvus, drošus un efektīvus produktus Latvijai un visai pasaulei. Kopumā “Olainfarm” ražotā produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 60 valstīm. Uzņēmuma grupas konsolidētais apgrozījums 2021. gadā sasniedza 137,7 miljonus eiro. Uzņēmumā ikdienas darbu veic aptuveni 840 darbinieki, nodrošinot nepārtrauktu produktu ražošanas procesu 24/7 režīmā. AS “Olainfarm” ieguvis Zelta kategoriju Ilgtspējas indeksā un ir novērtēts kā Ģimenei draudzīgs uzņēmums.

Papildu informācijai:
Elīna Neimane, Korporatīvās komunikācijas pārvalde, uzņēmumu komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEBLatvija, Facebook/SEBLatvija, YouTube/SEBLatvija, LinkedIn/SEB-Latvija
www.seb.lv

SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2023. gada 31. martu SEB Grupas kopējie aktīvi veido 3 802 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2 221 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 16 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk