Image

SEB banka piešķīrusi finansējumu 34 miljonu eiro apmērā nekustamā īpašuma ieguldījumu pārvaldniekam “SG Capital”. Piešķirtais finansējums paredzēts biroju centru “Skanstes City” un “Skanstes City Dunte” esošo saistību refinansēšanai.

“Skanstes City” šobrīd ir viens no lielākajiem biroju kompleksiem Rīgā. Tas ietver astoņas ēkas, kur telpas nomā vairāk nekā 60 Latvijas un ārvalstu uzņēmumi, kas pārstāv dažādas biznesa nozares. Viena no lielākajām ēkām biroju kompleksā ir “Skanstes City Dunte”, kurā savu darbību attīsta vairāk nekā 15 Latvijas un ārvalstu uzņēmumi.

SEB bankas valdes loceklis Ints Krasts:

“Esam pārliecināti, ka biroju centri ar labu atrašanās vietu, modernu, ilgtspējīgu darba vidi un augstas kvalitātes pakalpojumiem būs aktuāli arī turpmāk, tāpēc saglabājam konstruktīvu skatījumu uz biroju segmenta attīstību. Viens no būtiskiem šī segmenta attīstības faktoriem jau tuvākajā nākotnē būs zaļā transformācija un ietekmes uz vidi mazināšana. “SG Capital” jau šobrīd ir viens no iedrošinošiem piemēriem, kā gūt lielāku pievienoto vērtību, investējot komunikāciju un iekārtu uzlabošanā, lai celtu energoefektivitāti un mazinātu izmešu daudzumu. Tāpat uzņēmums veicis būtisku ieguldījumu, lai sertificētu visus fondam piederošos biroju ēku kompleksus pēc ilgtspējīgas būvniecības BREEAM standarta.”

“SG Capital” valdes priekšsēdētājs Harijs Švarcs:

“Skanstes City aktīvi attīstās, sniedzot saviem nomniekiem arvien jaunas iespējas un ērtības. Iepriekšējos gados daudz līdzekļu ieguldījām, lai izveidotu mūsdienīgu biroju vidi, ieviesām jaunus IT risinājumus un sasniedzām labus ilgtspējas rādītājus mūsu ēkās. Rudenī savu darbību uzsāks arī konferenču centrs, līdz gada beigām paplašināsim stāvvietu skaitu, nodrošināsim papildu elektrouzlādes vietas, labiekārtosim āra teritorijas un pievienosimies jaunajam “Skanstes dārzi” parkam, kas top mums tieši kaimiņos. SEB bankas sniegtais finansējums mums ļaus neapstāties pie sasniegtā un turpināt iesākto attīstību.”

“SG Capital” ir Baltijas komerciālā nekustamā īpašuma ieguldījumu pārvaldnieks ar uzsvaru uz investīciju ilgtspēju. “SG Capital” dibināts 2016. gadā, tā klienti ir vadošie institucionālie ieguldītāji Baltijas reģionā.

 

Papildu informācijai:
Elīna Neimane, Korporatīvās komunikācijas pārvalde, uzņēmumu komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia un Skype/SEB_Latvija, YouTube/SEBlatvia
www.seb.lv
SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2021. gada 30. jūniju SEB grupas kopējie aktīvi veido 3,445 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2,401 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 15 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk