Image

AS “SEB banka” ir refinansējusi AS “Latvijas Finieris” aizdevumu 10 miljoni eiro apmērā ar termiņu uz 7 gadiem. Plānotais finansējums tiks izmantots, lai turpinātu attīstīt uzņēmumu, neskatoties un Eiropas meža bloka pēdējā pusotra gada izaicinājumiem un Covid-19 izraisītajām neskaidrībām.

Neskatoties uz to, ka lielākā daļa ražošanas uzņēmumi Latvijā, tostarp AS “Latvijas Finieris” ir pārskatījuši savus investīciju plānus, ņemot vērā esošo situāciju ekonomikā, tomēr, balstoties uz iegūto finansējumu, uzņēmums plāno turpināt pakāpeniski īstenot projektus, kas veicinās uzņēmuma tālāku attīstību. 

Ints Krasts, SEB bankas valdes loceklis:

“Neskatoties uz šī brīža neskaidro situāciju ekonomikā, AS “Latvijas Finieris” ir vēlme neapstāties pie sasniegtā, tāpēc esam gandarīti, ka mūsu ilggadējais sadarbības partneris – lielākais Latvijas kokrūpniecības uzņēmums, ar kuru kopā esam jau vairāk nekā 15 gadus, vēlas stabili turpināt savu attīstību un mūsu ilgtermiņa sadarbību. Mēs no savas puses esam gatavi sniegt visu nepieciešamo atbalstu, lai uzņēmumam izdotos sasniegt arvien jaunus mērķus pat sarežģītos laikos.”

Vienlaikus “Latvijas Finieris” ir plānoti pārfinansējis 10 milj. EUR kredītu uz pieciem gadiem arī “OP Bankā”. Tādējādi kopējais uzņēmuma refinansētā aizdevuma apjoms ir 20. milj. EUR.

Pauls Ābele, “Latvijas Finieris” valdes loceklis:

““Latvijas Finieris” turpina realizēt konservatīvu finanšu politiku, banku kredītu atlikumus uzturot nemainīgus un uzņēmuma attīstību šajā periodā finansējot no pašu nopelnītā. “20 milj. EUR pārfinasēšana bija ieplānota jau pirms vairākiem gadiem un, neskatoties un Eiropas meža bloka pēdējā pusotra gada izaicinājumiem un Covid-19 izraisītajām nesaidrībām šogad, esam noslēguši divus aizdevuma līgumus. Pateicos SEB un OP bankām par sadarbību, kura balstās savstarpējā uzticībā, cieņā un ilgtermiņa skatījumā uz “Latvijas Finiera” attīstību!”

Koncerna “Latvijas Finieris” pamatdarbība ir bērza saplākšņa ražošana, pārdošana, produktu attīstība un saistīto pakalpojumu sniegšana klientiem. Citi nozīmīgākie koncerna darbības veidi ir plātņu materiālu tirdzniecība, mežsaimniecība un mežizstrāde, kā arī sintētisko sveķu un fenola filmu ražošana. “Latvijas Finieris” eksportē vairāk nekā 90% savas pamatprodukcijas. Šobrīd uzņēmums ir attīstījies par starptautisku koncernu ar ražošanas uzņēmumiem Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Somijā, kā arī 12 produktu attīstības un tirdzniecības  uzņēmumiem Eiropā un ārpus tās.

Papildu informācijai:

Ieva Bethere, SEB bankas uzņēmumu segmenta komunikācijas vadītāja – 29550199, ieva.bethere@seb.lv

Vairāk par SEB grupu Latvijā:

Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia un Skype/SEB_Latvija, YouTube/SEBlatvia

www.seb.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk