Image

Sākot ar šodienu, Nacionālo bruņoto spēku (NBS)  karavīri var pieteikties mājokļa kredītam ar Altum garantiju arī SEB bankā. Pērn no SEB bankas klientiem piešķirtajiem kredītiem ap 43% bija aizdevumi ar Altum atbalstu ģimenēm un jaunajiem speciālistiem.

NBS karavīriem atbalsta programmas ietvaros ir pieejami aizdevumi nekustamā īpašuma iegādei līdz 250 000 eiro ar garantijas termiņu līdz 10 gadiem. Garantijas apmērs ir līdz 25% no aizdevuma pamatsummas – līdz 20 000 eiro. Garantiju varēs saņemt arī atkārtoti, ja ir pagājuši 3 gadi no iepriekš piešķirtās garantijas un iepriekš piešķirtās garantijas saistības ir izbeigušās.

“Jau šobrīd veiksmīgi darbojas trīs Altum atbalsta programmas, nodrošinot iespēju saņemt aizdevumu mājokļa iegādei vai būvniecībai. Programma ģimenēm un jaunajiem speciālistiem ir ļoti pieprasītas, jo sniedz iespēju ne tikai samazināt pirmās iemaksas apmēru, bet arī saņemt atlaides valsts nodevai. Savukārt subsīdija “Balsts” palīdz tikt pie mājokļa daudzbērnu ģimenēm. Jau dažus gadus aizdevumi ar Altum atbalstu veido apmēram pusi no jaunpiešķirtajiem mājokļa kredītiem. Pērn šādi kredīti veidoja 43% no kopuma noslēgtajiem darījumiem. No tiem ap 70% ir aizdevumi ģimenēm un ap 30% – jaunajiem speciālistiem. Tāpēc esam priecīgi piedāvāt jaunu iespēju arī NBS karavīriem,”

skaidro SEB bankas Privātpersonu konsultācijas centra vadītājs Māris Opincāns.

Personai, kura vēlas saņemt finansējumu ar Altum atbalstu mājokļa iegādei vai būvniecībai, ir jāiesniedz pieteikums SEB bankas mājaslapā vai internetbankā. Bankā jāiesniedz Nacionālo bruņoto spēku vienības, Aizsardzības ministrijas vai tās padotības iestādes, kurā karavīrs pilda dienestu, izziņa par spēkā esošu profesionālā dienesta līgumu, kas izsniegta ne agrāk kā vienu mēnesi pirms garantijas pieteikuma iesniegšanas.

Pēc izvērtēšanas, vai aizņēmējs atbilst garantijas saņemšanas nosacījumiem, banka lemj par garantijas piesaisti, kā arī sagatavo un iesniedz Altum garantijas pieteikumu. Process ir organizēts tā, lai karavīriem pašiem nav jādodas uz Altum, lai iesniegtu dokumentus.

Plašāka informācija par Altum atbalsta programmu NBS karavīriem.


Papildu informācijai:

Jeļena Novaka, SEB bankas privātpersonu komunikācijas vadītāja – tālr. 29401327, jelena.novaka@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia, YouTube/SEBlatvia, LinkedIn/Seb-banka-latvia
www.seb.lv

SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2022. gada 30. septembri SEB grupas kopējie aktīvi veido 4 277 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2 100 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 16 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk