Image

2021. gada novembrī SEB bankas visas trīs Baltijas valstīs uzsāka Skolu vēstnešu programmu, uzaicinot vairāk nekā 100 skolēnus no dažādām pilsētām piedalīties apmācībās, lai kļūtu par finanšu pratības ekspertiem. Tagad pirmais apmācību posms ir noslēgts un skolēni ir gatavi pielietot iegūtās zināšanas un prasmes dzīvē, uzsākot finanšu pratības lekcijas savās skolās.

“Kopumā programmai pieteicās vairāk nekā divsimt 10. un 11. klašu skolēnu visā Baltijā. Pēc atlases programmā palika 123 jaunieši, kuri uzsākuši apmācības. Latvijā par finanšu pratības ekspertiem gatavojas kļūt 33 skolēni no 9 pilsētām, kas nozīmē, ka, pabeidzot kursu, viņi dalīsies ar savam zināšanām ne tikai galvaspilsētas skolās, bet arī reģionos. Savukārt nākamgad, izsludinot jauno programmu, ceram uzņemt vēl vairāk pārstāvjus no dažādām Latvijas pilsētām. Mēs uzskatām, ka skolēni paši labāk spēs nodot zināšanas saviem vienaudžiem, jo viņi vienkāršos zināšanas un runās valodā, ko citi skolēni var viegli saprast. Un mēs ticam, ka šī iniciatīva palīdzes pacelt jauniešu zināšanu līmeni,”

skaidro SEB Skolu vēstnešu programmas vadītāja Latvijā Ance Āboliņa.

Skolu vēstnešu programma sākās novembrī un tā ilgs astoņus mēnešus. Tās laikā SEB banka apmāca izvēlētos skolēnus un vadīs lekcijas ne tikai par finanšu pratību, proti, budžeta pārvaldību un  ieguldījumiem, kā arī ilgtspēju, bet arī par citām pamatprasmēm, piemēram, publisko uzstāšanos un personīgā zīmola veidošanu, produktu un pakalpojumu izstrādi, un citām banku darbības tēmām. Programmas laikā jauniešus atbalsta mentori no SEB  bankas, kuri dalās ar jauniešiem savās zināšanās un pieredzē. Visi izvēlētie skolēni darbojas virtuālā Baltijas komandā, līdz ar ko jauniešiem arī ir iespēja iepazīt vienaudžus no kaimiņvalstīm.

Izējot apmacības, skolēni būs gatavi sākt vadīt finanšu pratības lekcijas citām klasēm savās skolās. Vēlāk programmas absolventiem būs iespēja pieteikties ikgadējā SEB Youth LAB vasaras prakses programmā, lai turpinātu gaitas SEB bankā kā praktikantiem.

Papildu informācijai:
Jeļena Novaka, SEB bankas privātpersonu komunikācijas vadītāja – 29401327, jelena.novaka@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia un Skype/SEB_Latvija, YouTube/SEBlatvia
www.seb.lv
SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2021. gada 30. septembri SEB grupas kopējie aktīvi veido 3585 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2422 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 15 500 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk