Image

Noslēdzoties jauno uzņēmēju atbalsta programmai (ie)dvesma”, ko īsteno SEB banka kopā ar Pierīgas pašvaldībām – Jūrmalas valstspilsētu, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Ogres, Siguldas un Ropažu novadiem – izvēlētas desmit perspektīvākās biznesa idejas, kuru autori to īstenošanai saņems finansiālu atbalstu. Kopējais šogad piešķirto grantu apjoms ir 80 000 EUR.

Šogad tika saņemti 65 pieteikumi jaunu biznesa ideju īstenošanai Pierīgā. To atlase norisinājās trīs kārtās, izvērtējot gan atbilstību programmas kritērijiem, gan biznesa plānu un idejas potenciālu. No visām iesniegtajām idejām līdz noslēdzošajai kārtai – tiešsaistes prezentācijām žūrijai – tika izvirzītas 25 pārliecinošākās.

SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars:

“To, ka Latvijas iedzīvotājiem ir daudz ideju un vēlme tās īstenot, apliecina oktobra sākumā veiktās SEB aptaujas dati – 47% iedzīvotāju ir domājuši par sava biznesa uzsākšanu tuvāko trīs gadu laikā un tieši finansiālais atbalsts ir visbūtiskākais, lai idejai sekotu tālāka darbība. Tāpēc ir gandarījums, ka jau piekto gadu kopā ar Pierīgas novadu pašvaldībām varam būt nozīmīgs atbalsta mehānisms gan mazajiem uzņēmējiem, gan arī tiem, kuri vēl tikai sper pirmos soļus pretī savam biznesam. Redzam, ka ar katru gadu iesniegto biznesa projektu kvalitāte aug un tie, kuri vēlas uzsākt savu biznesu, dara to pārdomāti un mērķtiecīgi. Reizēm labām idejām pietrūkst tikai sākotnējas pārliecības, tāpēc ir prieks par tiem, kuri nebaidās startēt konkursā atkārtoti un ir ņēmuši vērā žūrijas ieteikumus, kā pilnveidot savas biznesa idejas potenciālu. Jebkura krīze rada pateicīgu augsni jaunām idejām un ļauj tirgū ienākt jauniem dalībniekiem, tāpēc, ja vien ir perspektīva ideja, arī šobrīd ir īstais laiks, lai dibinātu savu uzņēmumu.”

Jauno uzņēmēju ieceres un darbības jomas saistītas ar dažādām nozarēm – visvairāk jaunu ideju šogad iesniegts tūrisma un aktīvās atpūtas jomā, kā arī saistītas ar veselīgu pārtikas produktu ražošanu un ilgtspējīgu, dabai draudzīgu dzīvesveidu. Aktualitāti saglabā arī biznesa idejas, kas saistītas ar apģērbu, aksesuāru un mēbeļu ražošanu, e-platformu un lietotņu izstrādi, kā arī izglītības, apmācību un veselības pakalpojumu sniegšanu.

Grantu ieguvēji 2021. gadā:

  • SEB bankas grants 8006,24 eiro apmērā piešķirts uzņēmumam SIA „VetCyto”, kas vienīgais Baltijā nodrošina veterinārajām klīnikām citoloģiskos analīžu izmeklējumus Rietumeiropas līmenī.
  • Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība grantu 8790 eiro apmērā piešķīra uzņēmumam SIA „Ķemeru dūņas”bioaktīvu, dabīgu ķermeņa kopšanas līdzekļu attīstīšanai. Zīmola “Kemmern” produktu galvenā sastāvdaļa ir Jaunķemeru dziednieciskās dūņas un sērūdeņraža minerālūdens, kas iegūts Ķemeru Nacionālā parka teritorijā.
  • Ķekavas novada pašvaldības grantu 10 000 eiro apmērā saņems uzņēmums SIA „3D360” tehnikas iegādei 3D360 virtuālās tūres attīstīšanai. Tā apvieno sevī virtuālu ceļojumu, leļļu mājas efektu, grīdas plānu rasējumu, mērīšanas rīkus un Google Street View.
  • Mārupes novada pašvaldības grantu 10 000 eiro apmērā saņems uzņēmums SIA „for lovers and trees”, kas rada augstas kvalitātes dabīgu materiālu (merino vilna, kašmirs, mohēra, zīds) apģērbu sievietēm.
  • Ogres novads šogad atbalstīja divus projektus – grantu 5000 eiro apmērā saņems SIA „Barstation”, lai izveidotu elektronisku dzērienu automātu, kas ar viedīerīces vai integrētā skārienjūtīgā ekrāna palīdzību automātiski var pagatavot atspirdzinošu kokteili. Savukārt zīmols „Mamma rieksto” saņems grantu 5000 eiro apmērā dažādu riekstu sviestu un tahini pastas ražošanas attīstībai.
  • Olaines novada pašvaldības grantu 9998,03 eiro apmērā saņems zīmols „BE DREZZED”, kas rada ērtu, pārdomātu, vēju un mitrumu aizturošu āra apģērbu bērniem.
  • Siguldas novada pašvaldība grantu 10 000 eiro apmērā piešķirs SIA „NutriBoom”, kas ražo auksti kaltētus smūtiju miksus liofilizācijas tehnoloģijā.
  • Ropažu novads šogad atbalstīja divus projektus – grantu 8083,22 eiro apmērā izglītojošu aktivitāšu īstenošanai bērniem un viņu vecākiem saņems kokapstrādes darbnīca „MEŽS”. Savukārt grantu 1916,78 eiro apmērā saņems SIA „MADZE” melnās keramikas darbu ar dabas materiālu atspiedumu izgatavošanas attīstīšanai.

Jauno uzņēmēju atbalsta programma „(ie)dvesma” norisinās jau piekto reizi ar mērķi sekmēt uzņēmējdarbības attīstību. Saņemtos granta līdzekļus var izmantot saimnieciskiem mērķiem esošā biznesa attīstīšanai vai arī jauna uzņēmuma izveidei. Plašāka informācija par grantu programmu www.seb.lv/iedvesma.

Papildu informācijai:
Elīna Neimane, Korporatīvās komunikācijas pārvalde, uzņēmumu komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia, YouTube/SEBlatvia, LinkedIn/Seb-banka-latvia
www.seb.lv
SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2021. gada 30. septembri SEB grupas kopējie aktīvi veido 3 585 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2 422 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 15 500 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com

 

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk