Image

SEB bankas īstenotajā Izaugsmes programmā šogad pieteikušies teju 50 uzņēmumi. No tiem izvēlēti 12, kuri turpmāko četru mēnešu garumā gan vietēja, gan starptautiska mēroga ekspertu un mentoru vadībā pilnveidos zināšanas un prasmes, lai veicinātu straujāku sava uzņēmuma izaugsmi.

Saņemtie pieteikumi tika vērtēti pēc tādiem kritērijiem kā uzņēmējdarbības pieredze, pārstāvētā nozare, apgrozījums, izvirzītie mērķi un ambīcijas.

SEB Inovāciju centra vadītāja Irēna Vercmane:

“Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, pieteikumu skaits Izaugsmes programmai nav mazinājies, un tā ir pozitīva tendence. Tas liecina, ka, neraugoties uz dažādiem izaicinājumiem, uzņēmēji saskata arvien jaunas iespējas sava biznesa attīstībai un vēlas mērķtiecīgi pie tām strādāt. Dalībai programmā piesakās dažādu nozaru uzņēmumi, bet īpaši pēdējos gados novērojam tendenci, ka savas izaugsmes plānošanā arvien vairāk uzņēmumu domā par ilgtspējīgu risinājumu ieviešanu un vides ietekmes mazināšanu.”

Izaugsmes programmā šogad piedalīsies uzņēmumi no dažādām nozarēm un reģioniem, kā arī ar atšķirīgu mērogu biznesu, visplašāk pārstāvot preču ražošanas un tirdzniecības nozares: “Altas IT”, kas nodarbojas ar IT drošības risinājumu ieviešanu, auto nomas starpniecības uzņēmums “Booking Group Corporation”, būvniecības un apdares darbu veikšanas uzņēmums “Capital BAU”, kā arī trauku apdrukas uzņēmums “Dekolserviss” un SIA “Rūjienas saldējums”.

Tāpat straujāku biznesa izaugsmi vēlas sasniegt digitālās drukas pakalpokumu sniedzējs “DigiFix”, vegānisku pārtikas produktu ražotājs “Furious Foods”, elastīgo saišu un kompresijas risinājumu ražotājs “Lauma Medical”, kā arī būvniecības atkritumu šķirošanas un pārstrādes uzņēmums “MOSK 1”. Dalībnieku vidū arī “Salaspils Siltums”, kas nodrošina centralizētu siltumapgādi, SIA “2GW” ar IT komunikāciju un mākoņskaitļošanas risinājumiem, kā arī maiznīca AS “Roga-Agro”.

Lekcijas pieejamas ikvienam interesantam

Programmas ietvaros uzņēmumi gan vietēja, gan starptautiska mēroga ekspertu un mentoru vadībā strādās pie sava produkta, pakalpojuma vai koncepta idejas attīstības, kā arī pie procesu izmaiņām, kas var palīdzēt uzņēmumam straujāk augt. Īpaša uzmanība tiks veltīta biznesa zināšanu un prasmju pilnveidošanai ar uzsvaru uz tādām digitalizācijas laikam raksturīgām prasībām kā inovācijas, izaugsmes domāšana, mārketings un pārdošana, kā arī mūsdienīga finanšu plānošana un biznesa modeļa ilgtspēja.  

Izaugsmes programmas lekcijas būs pieejamas ikvienam interesentam tiešsaistē, savukārt darba semināri, mentoru atbalsts un individuālās sesijas būs pieejamas tikai programmas dalībniekiem. Pirmā lekcija “Izaugsmes ambīcijas biznesā – kā domāt drosmīgāk?” notiks 19. oktobrī plkst. 9.30 un to varēs skatīties SEB bankas Facebook profilā.

Izaugsmes programma norisināsies jau sesto reizi sadarbībā ar vadības konsultāciju uzņēmumu “Civitta Latvija”. Dalība ir bez maksas, un SEB banka tās īstenošanā šogad iegulda 45 000 eiro. Kopš 2018. gada Izaugsmes programmu jau absolvējuši 59 Latvijas uzņēmumi.

Vairāk par Izaugsmes programmu: seb.lv/izaugsmes-programma.

Papildu informācijai:
Elīna Neimane, Korporatīvās komunikācijas pārvalde, uzņēmumu komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia un Skype/SEB_Latvija, YouTube/SEBlatvia
www.seb.lv
SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2021. gada 30. jūniju SEB grupas kopējie aktīvi veido 3,445 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2,401 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 15 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk