Image

Lai palīdzētu lielajiem Latvijas uzņēmumiem, kuru darbību negatīvi ietekmējusi Covid-19 pandēmija, SEB bankas meitas uzņēmums SEB Investment Management ieguldīs kopumā 14,8 miljonus eiro no pensiju 2. un 3. līmeņa plānu uzkrājumiem valsts attīstības finanšu institūcijas ALTUM fondā “ALTUM Kapitāla fonds”. Fonda finansējumu paredzēts piešķirt vietējiem uzņēmumiem, kuri globālās pandēmijas dēļ nonākuši grūtībās.

“ALTUM Kapitāla fondā” uzņēmumu atbalstam tiks ieguldīti 13,7 miljoni eiro no SEB pensiju 2. līmeņa plānu uzkrājumiem un 1,1 miljons eiro no SEB pensiju 3. līmeņa plānu uzkrājumiem.

“Uzņēmējdarbības vidē, līdzīgi kā daudzās citās jomās, šobrīd valda nenoteiktība. Šādos brīžos ir īpaši svarīgi, lai būtu pieejams finansiāls atbalsts, kas palīdz pielāgoties jaunajai uzņēmējdarbības vides realitātei. Viens no SEB Investment Management investīciju stratēģijas elementiem ir ilgtspējīgas investīcijas, tādēļ esam priecīgi ieguldīt “ALTUM Kapitāla fondā” un atbalstīt Latvijas uzņēmumus ceļā uz Covid-19 pandēmijas seku pārvarēšanu. Tā ir laba iespēja pensiju 2. un 3. līmeņa plānu dalībniekiem atbalstīt vietējos uzņēmumus, kuri ir gatavi mainīt savus darbības modeļus, lai pielāgotos un turpinātu izaugsmi. Ilgtermiņā sagaidām, ka mūsu valsts ekonomikas izaugsmes temps būs straujāks nekā Eiropas Savienības vidējais rādītājs, un ieguldījums “ALTUM Kapitāla fondā’’ pensiju plānu dalībniekiem dos iespēju audzēt savu pensijas kapitālu, izmantojot vienu no retajām iespējām mērķtiecīgi investēt Latvijas uzņēmumos.”

Jānis Rozenfelds, SEB Investment Management valdes priekšsēdētājs.

Kopējais “ALTUM Kapitāla fonda” finansējums plānots kopumā 100 miljonu eiro apmērā. To paredzēts piešķirt uzņēmumiem biznesa modeļa pielāgošanai, eksporta spējas uzlabošanai un jaunu tirgu apgūšanai, jaunām tehnoloģijām un procesu optimizācijai, kā arī jaunu produktu izstrādei. Atbalstu varēs saņemt uzņēmumi, kuru darbība ir vērsta uz ilgtspējīgu un energoefektīvu biznesu, kā arī digitālo transformāciju.

Papildu informācijai:

Elīna Neimane, SEB bankas privātpersonu segmenta komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv

Vairāk par SEB grupu Latvijā:

Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia un Skype/SEB_Latvija, YouTube/SEBlatvia
www.seb.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk