Piektdien, 9. jūnijā, SEB Inovāciju centrā norisinājās šī gada Skolu vēstnešu programmas izlaidums Latvijā. Kopumā Baltijā 90 šī gada programmas dalībnieki novadījuši vairāk nekā 520 lekciju, sasniedzot ap 12 000 skolēnu.

2022. gada novembrī SEB bankas visās trīs Baltijas valstīs uzsāka Skolu vēstnešu programmu, uzaicinot skolēnus piedalīties apmācībās, lai kļūtu par finanšu pratības ekspertiem. Janvārī, beidzoties pirmajam apmācību posmam, jaunieši uzsāka vadīt finanšu pratības lekcijas savās skolās. Šobrīd šī gada programma ir noslēgusies ar izcilu rezultātu – gan novadīto lekciju, gan sasniegto skolēnu skaits ir par 30% lielāks nekā pirms gada.

Apmācības veiksmīgi pabeidza 90 skolēni (50 – no Lietuvas, 24 – no Igaunijas un 16 – no Latvijas). Attiecīgi arī augstākais novadīto lekciju skaits bija Lietuvā (puse no visām lekcijām), tad seko Igaunija (176 lekciju) un Latvija (73 lekciju).

“Programmas sākumā skolēniem organizētas lekcijas, kas vairāk saistās ar personiskām prasmēm, piemēram, publisku runu vai digitālā satura veidošanu. Bet, sākot ar janvāri, jauniešiem reizi mēnesī bija lekcija, kas saistīta ar kādu finanšu pratības aspektu. Pēc tam jaunieši ar šo stāstu dalījās tālāk savās skolās. Mēs uzskatām, ka skolēni paši labāk spēs nodot zināšanas saviem vienaudžiem, jo viņi vienkāršos zināšanas un runās valodā, ko citi skolēni var viegli saprast. Man prieks, ka šogad jaunieši ir daudz aktīvāki nekā pērn, tomēr gribētos, lai skolēni no Latvijas iedvesmotos no Lietuvas vienaudžiem, kur šogad nolasīto lekciju skaits un sasniegtā auditorija ir rekordliela,” dalās SEB Skolu vēstnešu programmas vadītāja Latvijā Ance Āboliņa.

Visvairāk lekciju Latvijā novadīja Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolas 11. klases skolniece Ieva Poškus.

“Man vienmēr patīk izmēģināt jaunās lietas un es cenšos visām iespējām teikt “jā”. Tāpēc pieteicos šai programmai un biju aktīva,” stāsta Ieva. “Man pašai nedz finanšu, nedz investīciju un kiberdrošības tēmas nebija tik labi zināmas, tāpēc priecājos, ka paplašināju savu redzesloku un varēju dalīties zināšanās ar citiem jauniešiem. Vērtīga bija arī lekcija par publisko uzstāšanos un gatavošanos prezentācijai – kā sevi parādīt, ka pārvarēt stresu.”

Tieši lekciju par publisko uzstāšanos izceļ arī Austrumlatvijas tehnoloģiju vidusskolas 11. klases skolēns Ņikita Fadejevs:

“Lielākais ieguvums man bija attīstīt prezentācijas prasmes, kas bija liels izaicinājums un kas palīdzēja man kļūt drosmīgākam un pārliecinātākam par sevi. Un, protams, iespēja iepazīties ar bankas ekspertiem, kuri palīdzēja gan vadot lekcijas, gan kā mentori. Noteikti iesaku visiem izmantot šo iespēju un pieteikties programmai nākamgad.”

Par SEB Skolu vēstnešu programmu

SEB Skolu vēstnešu programma sākās novembrī un ilgst astoņus mēnešus. Tās laikā SEB banka apmāca izvēlētos skolēnus un vada lekcijas ne tikai par finanšu pratību, proti, budžeta pārvaldību, un ieguldījumiem, bet arī par kiberdrošību un uzņēmējdarbības uzsākšanu. Turklāt jauniešiem ir iespēja apgūt tā saucamos soft skills jeb personiskas prasmes, piemēram, publisko uzstāšanos un personīgā zīmola veidošanu. Šogad skolu vēstnešiem bija iespēja nākt uz banku Ēnu dienā, kā arī viņiem tika organizēta ekskursija uz Latvijas Bankas “Ņaudas pasauli”. Programmas laikā jauniešus atbalsta mentori no SEB bankas, kuri dalās ar jauniešiem savās zināšanās un pieredzē.

Papildu informācijai:
Jeļena Novaka, SEB bankas privātpersonu komunikācijas vadītāja – 29401327, jelena.novaka@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia un Skype/SEB_Latvija, YouTube/SEBlatvia
www.seb.lv
SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2023. gada 31. martu SEB Grupas kopējie aktīvi veido 3 802 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2 221 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 16 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk