Image

Lai stiprinātu fokusu uz ieguldījumu un pensiju risinājumiem, SEB kā viens no vadošajiem pakalpojumu sniedzējiem pensiju jomā, lēmusi izveidot vienotu apdrošināšanas un ilgtermiņa uzkrājumu grupu Baltijā. Šādā veidā tiks formalizēts jau pastāvošais operatīvās darbības modelis, vienlaikus nodrošinot lielāku darbības koncentrēšanu uz ieguldījumu un pensiju risinājumiem klientiem.

Izmaiņas uzņēmumos atbalstīs vēl labāku sadarbību ar klientiem

Īstenotajām pārmaiņām nebūs ietekmes uz IPAS SEB Investment Management un AS SEB atklātais pensiju fonds klientiem un darbiniekiem, taču spēku apvienošana Baltijas līmenī pavērs iespēju nodrošināt klientiem vēl plašāku un konkurētspējīgāku piedāvājumu. Jaunajā pārvaldības modelī kapitāldaļu turētājs pilnībā būs SEB Life and Pension Baltic SE, kas to pārņems no pašreizējā akcionāra AS SEB banka. Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) atļauja akcionāra maiņai ir saņemta un to plānots veikt 2022. gada 1. janvārī.

2022. gada laikā saskaņošanas process tiks turpināts, mainot arī SEB Investment Management uzņēmumu akcionārus no bankām Lietuvā un Igaunijā uz SEB Life and Pension Baltic SE.

Veidos vienotu kompetences centru Baltijā un stiprinās iekšējo pārvaldību

“Jau šobrīd Baltijas līmenī dalāmies pieredzē starp SEB uzņēmumiem Latvijā, Igaunijā un Lietuvā, tāpēc varam saskatīt līdzības klientu vajadzībās visās trīs Baltijas valstīs. Darbības salāgošana ļaus koncentrēt un likt lietā dažādo valstu pieredzi un zināšanas, izveidojot spēcīgu ieguldījumu un pensiju kompetences centru Baltijā. Tas palīdzēs stiprināt SEB piedāvājumu un nodrošināt klientiem visās Baltijas valstīs vēl plašāku risinājumu un digitālo servisu klāstu. Vienlaikus apvienošana vienkāršos operacionālo un juridisko darbību, paātrinās lēmumu pieņemšanu un stiprinās iekšējo pārvaldību,“

saka Arnolds Čulktsēns, SEB Life and Pension Baltic SE valdes priekšsēdētājs.

Piedāvās plašāku piedāvājumu klientiem uzkrājumu risinājumiem

“Pensijas uzkrājumi ir katras valsts sociālās un ekonomiskās ilgtspējas stūrakmens, kā arī katras mājsaimniecības ilgtermiņa budžeta pamatā, tāpēc ieguldījumu un uzkrājumu kultūras veicināšana sabiedrībā vienmēr bijusi viena no SEB prioritātēm. Ja paskatāmies uz pēdējo gadu tendencēm, tad skaidri redzam, cik strauji pieaug iedzīvotāju uzkrājumi, kas liecina, ka cilvēki kļuvuši apdomīgāki. Taču liela daļa šīs naudas tiek turēta norēķinu kontos, kur, laikam ritot, tās vērtību var samazināt inflācija. Lai pilnvērtīgi izmantotu savu kapitālu, pensijas uzkrājumi un citas ilgtermiņa uzkrājumu iespējas ir viens no veidiem, kā iedzīvotāji stratēģiski gudri var izvietot savus brīvos līdzekļus, lai tos vairotu. SEB Investment Management un SEB atklātā pensiju fonda darbības modeļa salāgošana ar uzņēmumu struktūru SEB grupā un spēku apvienošana Baltijas līmenī ļaus šiem uzņēmumiem veltīt lielāku uzmanību darbam ar klientiem un pavērs iespēju nodrošināt klientiem plašāku un konkurētspējīgāku piedāvājumu ilgtermiņa uzkrājumu risinājumiem,”

komentē Ieva Tetere, SEB bankas valdes priekšsēdētāja.

Šobrīd SEB bankai Latvijā pieder 100% akciju IPAS ‘’SEB Investment Management’’ un AS “SEB atklātais pensiju fonds”. Pēc akcionāru maiņas augstāk minētās ieguldījumu pārvaldes sabiedrības un pensiju fonda akcijas 100% apmērā piederēs SEB Life and Pension Baltic SE. 

SEB Life and Pension Baltic SE ir Eiropas uzņēmums, kas reģistrēts Latvijā un darbojas arī Igaunijā un Lietuvā. 100% tā akciju pieder SEB Life and Pension Holding AB, kas ir daļa no SEB grupas. SEB Life and Pension Baltic SE galvenie darbības virzieni ir ilgtermiņa uzkrājumi un dzīvības apdrošināšana, tostarp personīgo un grupu riska apdrošināšana.

RUS: SEB создает в странах Балтии единую группу страхования и долгосрочных накоплений


Papildu informācijai:
Kristīne Šonmane, Korporatīvās komunikācijas pārvalde, organizācijas komunikācijas vadītāja – 26102288, kristine.sonmane@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia, YouTube/SEBlatvia, LinkedIn/Seb-banka-latvia
www.seb.lv
SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2021. gada 30. septembri SEB grupas kopējie aktīvi veido 3 585 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2 422 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 15 500 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com

 

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk