Image

Sadarbībā ar Signet Bank, Summus Capital, viena no Baltijas vadošajām komercīpašumu investīciju kompānijām, organizējusi obligāciju iekļaušanu biržas Nasdaq Riga Baltijas First North obligāciju sarakstā. Summus Capital obligāciju emisijas apjoms ir 10 miljoni eiro, un to dzēšanas termiņš ir 2024. gada jūnijs ar fiksētu kupona likmi 6,75%.

“Esam gandarīti atbalstīt Summus Capital kārtējo soli kapitāla tirgū un palīdzēt Latvijas kapitāla tirgum iegūt vēl vienu kvalitatīvu ārvalstu emitentu. Esam pārliecināti, ka obligāciju iekļaušana biržā veicinās Summus Capital ieguldījumu portfeļa paplašināšanu un tālāku uz ilgtspējas principiem bāzētu attīstību”

stāsta Roberts Idelsons, Signet Bank valdes priekšsēdētājs.

“Sirsnīgi sveicam Summus Capital – jaunu emitentu biržā Nasdaq Riga un priecājamies, ka tas ir izvēlējies savas pirmās obligācijas iekļaut Nasdaq Baltijas First North tirgū,”

teica Nasdaq Riga valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne.

“Mēs novēlam Summus Capital panākumus uzņēmuma izaugsmes ceļā, izmantojot Baltijas publiskā vērtspapīru tirgus sniegtās iespējas un priekšrocības.”

“Summus Capital iekļauj savas pirmās obligācijas biržā, lai ieguldītājiem nodrošinātu lielāku pārredzamību un likviditāti, kā arī lai iepazīstinātu plašāku ieguldītāju loku ar Summus Capital stāstu, jo īpaši institucionālos investorus. Visi šie aspekti ir ļoti svarīgi mūsu izmēra un jomas uzņēmumam,”

teica Boriss Skvortsovs, Summus Capital uzraudzības padomes priekšsēdētājs.

Summus Capital obligācijas tika emitētas 2021. gada jūnijā par cenu, kas atbilst to nominālajai vērtībai. Emisijā piedalījās gandrīz 100 ieguldītāji – bankas, institucionālie ieguldītājiinvestīciju uzņēmumi un privātie ieguldītāji. Obligāciju emisijas rezultātā piesaistītie līdzekļi tiks izmantoti, lai finansētu nekustamo īpašumu iegādi Baltijas valstīs.

Nasdaq Baltijas First North tirgus darbojas kā daudzpusējā tirdzniecības sistēma (MTF), un tas ir piemērots perspektīviem uzņēmumiem finansējuma piesaistīšanai un atpazīstamības veicināšanai, saņemot visas publiska uzņēmuma priekšrocības.

Par Signet Bank
Banka dibināta 1992. gadā ar sākotnējo nosaukumu Latvijas Biznesa banka. Kopš 2013. gada Signet Bank stratēģija vērsta uz uzņēmējiem un tiem piederošo kompāniju apkalpošanu, liekot uzsvaru uz klientu kapitāla apkalpošanas kvalitāti un investīciju projektu strukturēšanu. Signet Bank vairākuma akcionāri ir Latvijas un starptautisku investoru grupa, kurā ietilpst SIA Hansalink, AS RIT Group un Signet Acquisition III.

Par Summus Capital
Igaunijas uzņēmums Summus Capital OÜ ir nekustamo īpašumu ieguldījumu pārvaldītājsabiedrība ar ieguldījumiem visās trīs Baltijas valstīs. Grupas dibinātāji pirmos ieguldījumus veica jau 2013. gadā, turpretim Grupa tika reģistrēta 2015. gadā. Summus Capital ir diversificēts naudas plūsmu ģenerējošu komerciālo nekustamo īpašumu portfelis, kura aktīvu vērtība pārsniedz 375 miljonus eiro mazumtirdzniecības, biroju, loģistikas un medicīnas segmentos. 2021. gada septembrī starptautiskā reitinga aģentūra Scope piešķīra Summus Capital OÜ pirmo emitenta reitingu BB / Stabils, padarot to par pirmo Baltijas uzņēmumu, kas saņēmis Scope reitingu.

Par Nasdaq
Nasdaq (Nasdaq: NDAQ) ir globāls tehnoloģiju uzņēmums, kas apkalpo kapitāla tirgus un citas nozares. Nasdaq daudzveidīgais datu, analītikas, programmatūras un pakalpojumu piedāvājums ļauj klientiem optimizēt un ar pārliecību īstenot savu biznesa redzējumu.

Nasdaq Baltija ir reģionāls vērtspapīru tirgus, kas ietver Nasdaq Tallinn, Nasdaq Riga un Nasdaq Vilnius biržas, kā arī Nasdaq CSD centrālo vērtspapīru depozitāriju.

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk