Image

  • Viktorīna palīdz skolēniem interaktīvā veidā apgūt un pilnveidot finanšu prasmes
  • Latvijas viktorīnas uzvarētāji tiks virzīti uz Eiropas mēroga fināla viktorīnu, kurā tiem būs iespēja cīnīties par uzvaru 30 Eiropas valstu konkurencē
  • Klases aicinātas reģistrēties un gatavoties viktorīnai “Kahoot!” platformā

Jau ceturto gadu Finanšu nozaru asociācija (Asociācija) kopā ar Junior Achievement Latvia un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību (LIZDA), aicina 7.-9.klases skolēnus (vecumā no 13 līdz 15 gadiem), reģistrēties Eiropas Banku Federācijas (EBF) “European Money Quiz” viktorīnai ar mērķi pārbaudīt zināšanas finansēs, matemātikā un kiberdrošībā.

“Jaunieši ir mūsu valsts nākotne, tādēļ viņu izglītošana finanšu pratības jautājumos ir garants valsts attīstības veicināšanai nākotnē. Risinājumu radīšana, kas palīdz vairot jauniešiem izpratni vai raisa interesi par finanšu pratības jautājumiem, ir mērķis uz kuru būtu nepieciešams virzīties nepārtraukti. Asociācija ir gandarīta par ‘’European Money Quiz’’ viktorīnas ikgadējo rīkošanu, kas palīdz izglītot bērnus un jauniešus jautājumos par finansēm, matemātiku un kiberdrošību,” skaidro Asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanita Bajāre.

Viktorīna notiks divos posmos. Eiropas naudas nedēļas ietvaros, 26. martā skolu klases tiešsaistē bezmaksas mācību platformā “Kahoot!” piedalīsies nacionālajā finālā. Šogad klašu viktorīnas dalībniekiem, kuras Latvijas nacionālajā finālā iegūs visvairāk punktu skaitu, tiks sagatavotas īpašas balvas no viktorīnas atbalstītājiem: Swedbank, Luminor banka, Citadele banka, Baltic International Bank un Signet Bank.

Savukārt valstu uzvarētāji sacentīsies Eiropas viktorīnas finālā, kas notiks tiešsaistē 2021. gada 20. aprīlī. Viktorīnā paredzēts piesaistīt simtiem tūkstošu bērnu no 30 Eiropas valstīm.

“Jauniešu zināšanas par naudu un prasme ar to rīkoties ir svarīga jauniešiem pašiem, un svarīga arī sabiedrībai kopumā, lai jaunā paaudze izaug finansiāli veselīga un veiksmīga. Vienlaikus būtiski ir šīs zināšanas nodot jauniem cilvēkiem saprotamā un aizraujošā veidā. Tādēļ esam priecīgi piedalīties šīs viktorīnas rīkošanā un jauniešu finanšu pratības veicināšanā,” saka izglītības organizācijas “Junior Achievement Latvia” vadītājs Jānis Krievāns.

“LIZDA jau tradicionāli ir sadarbības partneris viktorīnas ietvaros un par to mums liels gandarījums. Aicināsim savus biedrus piedalīties, lai izmantotu iespēju un parādītu, cik profesionāli ir mūsu pedagogi un cik zinoši ir mūsu skolēni. Esmu pārliecināta, ka šogad rezultāti būs vēl labāki, jo, par spīti ierobežojumiem, gan  pedagogi, gan skolēni ir gatavi pierādīt, ka mums ir ar ko lepoties,” uzsver LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.

2020. gadā “European Money Quiz’’ nacionālajā viktorīnā bija reģistrējušās 98 klases, kopumā vairāk nekā 1500 skolēnu no visas Latvijas. Gatavošanās viktorīnai posmā 7000 skolēni Latvijā treniņu viktorīnas izspēlēja 3500 reizes. EBF iniciatīva “European Money Quiz” notiek kopš 2018. gada. Viktorīnā paredzēts piesaistīt simtiem tūkstošu bērnu no 30 Eiropas valstīm.

Par ‘’European Money Quiz’’ viktorīnu

“European Money Quiz” viktorīnu spēlē bezmaksas mācību platformā “Kahoot!”, un tā ietver jautājumus par finansēm, matemātiku, kiberdrošību. Nacionālajā finālā viktorīnas jautājumi ir latviešu valodā, savukārt Eiropas mēroga fināla viktorīna notiks angļu valodā.

Asociācija ir izveidojusi dažādas viktorīnas latviešu valodā “Kahoot!” platformā, lai palīdzētu skolēniem uzlabot finanšu pratības līmeni un sagatavoties nacionālajam finālam. Aicinām skolotājus arī ikdienas darbā izmantot viktorīnas, lai padarītu mācību procesu interaktīvu un aizraujošu.

Eiropas naudas nedēļa

Eiropas naudas nedēļa ir ikgadēja iniciatīva, kas veicina finanšu pratību visā Eiropā. Visas nedēļas garumā katru gadu martā 30 + valstīs notiek simtiem pasākumu, lai atzīmētu finanšu pratību Eiropā. Nedēļa ir tapusi, lai sakristu ar globālo naudas nedēļu un daudzām nacionālajām naudas nedēļām, kuras tiek aizvadītas visā Eiropā. Eiropas naudas nedēļu organizē valstu banku asociācijas visā Eiropā koordinējoties ar Eiropas banku federāciju. 2021. gadā Eiropas Naudas nedēļa paredzēta 22. – 26. martā.

Eiropas Banku federācija un Finanšu nozares asociācija kā tās biedri rūpējas par finanšu izglītību.

Vairāk par viktorīnu un viktorīnas treniņu jautājumiem: https://ej.uz/EMQ2021

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk