Image

Vienkāršs savienojums ar internetbanku ietver vairākus soļus, kas sākumā var šķist identiski, tomēr katrs apzīmē savu procesu. Lietotājs tikai ievada informāciju, taču “aizkulisēs” notiek kas vairāk. Te būs skaidrojums, kas ļaus labāk saprast neredzamās darbības.

Identifikācija

Tas ir pirmais solis, ko nepieciešams veikt, un tajā lietotājs iepazīstina ar sevi, piemēram, ievada lietotājvārdu.

Verifikācija

Lietotājs tiek pārbaudīts. Sistēma pārliecinās, ka personas, par kuru uzdodas lietotājs, identitāte sakrīt ar lietotāja identitāti. Piemēram, sistēma var pārbaudīt, vai identitāte un fotogrāfija, kas ir tās rīcībā, sakrīt ar tās personas seju, kas mēģina piekļūt sistēmai. Daudzi pakalpojumu sniedzēji šajā procesā neiegulda pūles, aizstājot to vienkārši ar konta izveidošanu.

Autentifikācija

Tiek veikta ik reizi, kad lietotājs pievienojas sistēmai. Parasti šī darbība ietver PIN kodu vai paroļu ievadīšanu. Lielākajā daļā gadījumu autentifikācija nozīmē trīs elementu kombinācijas pārbaudi – ko lietotājs zina, kas viņš ir un kas viņam ir. Šo procesu var aizstāt arī ar sejas atpazīšanu.

Validācija

Tiek veikta verificēta validācija, kas pārbauda elektronisko identitāti. Procesā sistēma pārliecinās, ka elektroniskā identitāte ir derīga.

Autorizācija

Pēdējais solis, kas aktivizē lietotājam piešķirtās tiesības sistēmā un nosaka, kādas darbības viņš tur var veikt.

Sanita Meijere, SK ID Solutions Latvijas filiāles vadītāja

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk