Image

Jau piekto gadu SEB banka piedāvā studentiem iespēju vasaras mēnešos piedalīties inovatīvā prakses programmā SEB Youth LAB. Šogad visā Baltijā vasaras praksei SEB bankā pateicās tūkstotis jauniešu. Pēc atlases dalībai šī gada Youth LAB programmā tika izvēlēti vairāk nekā 80 studenti.

SEB bankas Youth LAB prakses programma atšķiras ar to, ka paralēli darbam izvēlētajā bankas struktūrvienībā jaunieši reizi nedēļā piedalās speciāli viņiem izveidotajā apmācības kursā, kurā, izmantojot jaunuzņēmēju darba metodes un saņemot bankas inovāciju vadītāju atbalstu, risina reālus bankas biznesa izaicinājumus.

Katru gadu, ņemot vērā gan praktikantu ieteikumus, gan inovācijas, gan jaunas darba metodes, programma tiek uzlabota. Un šogad Youth LAB inovācijas daļa tiks realizētā sadarbībā ar ESI – praktiskās izglītības programmu, kas studentiem ļauj darboties pieredzējušo lektoru vadībā, kā arī daļai no komandām strādāt pie izaicinājumiem kopā ar citu uzņēmumu ekspertiem. ESI ietvaros SSE Riga, Latvijas Mākslas akadēmija, Rēzeknes tehnoloģiju akadēmija un Rīgas juridiskā augstskolā kopā ar industrijas partneriem (LSUA, Zero Waste Latvija, Techhub, LU CFI, Rēzeknes uzņēmēju biedrība, LETERA) nodrošina augstas kvalitātes zināšanu pārnesi, praktiskas darbnīcas, iespēju risināt reālas komercproblēmas un attīstīt arī savas biznesa idejas biznesa inkubatorā. Youth LAB dalībnieki ne tikai izmantos ESI iestrādes un metodes, bet arī saņems pieredzējušo mentoru atbalstu. Programmas noslēgumā visi iesaistītie praktikanti Baltijā saņems sertifikātu par ESI programmas apguvi.

“Šogad tiks veidotas 16 komandas Baltijas līmenī, kurās jaunieši izpētīs un meklēs risinājumus astoņiem izaicinājumiem – virzītiem no bankas puses, kā arī identificētiem, sadarbojoties ar citiem inovācijas atbalstošiem uzņēmumiem. Tādā veidā radām iespēju jauniešiem iepazīt arī citas industrijas un veidojam jaunus talantus, kas spēj strādāt ar starpnozaru problēmjautājumiem. Ticu, ka sadarbībā spējam sasniegt daudz vairāk, kā arī veidot unikālākus risinājumus klientiem,”

skaidro Youth LAB inovāciju daļas vadītājs Kārlis Karolis.

Četru gadu laikā SEB bankā Latvijā Youth LAB praksē ir piedalījušies vairāk nekā 60 jaunieši, no kuriem trešdaļa turpina darbu bankā. Šogad SEB kolektīvam Latvijā uz vasaru pievienojās 25 jaunieši. Viņi darbosies astoņpadsmit dažādās pārvaldēs, tostarp Personāla, Marketinga un komunikācijas, Mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) apkalpošanas, Restrukturizācijas, Finansēšanas pakalpojumu nodrošināšanas, Kreditēšanas un citās pārvaldēs, kā arī SEB līzingā, Klientu centrā, Inovāciju komandā un citur. Šogad pirmo reizi jauniešus uzņems Uzņēmumu apkalpošanas centrs, Klientu centrs, Obligāto pārskatu nodaļa, MVU apkalpošanas pārvalde un AML (anti-money laundering) nodaļa.

“Piedāvājot vasaras praksi jauniešiem, mēs ne tikai palīdzam viņiem iejusties profesijā un satikties ar pieredzējušiem profesionāļiem, bet arī mācāmies no viņiem, kā kļūt par pievilcīgu darba devēju jaunajai paaudzei. Redzam, ka jauniešiem arvien svarīgākas kļūst uzņēmuma vērtības un sociālā atbildība, iespēja strādāt attālināti un izmantot elastīgo darba laiku, ka arī attīstīties un nepārtraukti mācīties kaut ko jaunu,”

norāda Personāla pārvaldes vadītāja Ilze Ogle

Katru gadu pieteikties Youth LAB programmai aicināti dažādu studiju programmu audzēkņi – finanšu, vadības zinātņu, cilvēkresursu vadības, matemātikas, multimediju un citu nozaru topošie profesionāļi, kuri mācās 2. vai kādā no augstākajiem kursiem. Programma ilgs divus mēnešus – no jūlija sākuma līdz augusta beigām. Prakses laikā jaunieši par paveikto darbu saņem arī atalgojumu.

Papildu informācijai:
Jeļena Novaka, SEB bankas privātpersonu komunikācijas vadītāja – 29401327, jelena.novaka@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia, YouTube/SEBlatvia, LinkedIn/Seb-banka-latvia
www.seb.lv

SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2022. gada 31. martu SEB grupas kopējie aktīvi veido 3766 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2432 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 15 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk