Image

Palikušas tieši divas nedēļas, kuru laikā pašnodarbinātām personām-mikrouzņēmumu nodokļa maksātājiem jāatver SDI kontu Industra Bank, lai paspētu to piereģistrēt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) elektroniskajā deklarēšanās sistēmā (EDS) un  jau no Jaunā gada pirmās dienas baudītu tā priekšrocības. Konts jāatver bankā un jāreģistrē VID vismaz piecas darba dienas pirms jauna ceturkšņa sākuma, tātad – līdz Ziemassvētkiem!  

Industra Bank kā pirmā un pagaidām vienīgā Latvijā piedāvā saimnieciskās darbības ieņēmumu kontu, kurš pašnodarbinātām personām-mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) maksātājiem nodrošina automatizētu nodokļu aprēķinu un nomaksu. Esoši saimnieciskās darbības veicēji to var sākt lietot sākot no nākamā ceturkšņa pēc tā noformēšanas, savukārt tie, kas saimniecisko darbību tikai uzsāk, to var lietot jau no nākamās dienas, kad saņemta pozitīva atbilde no VID, ka konts darbojas SDI režīmā.

Industra Bank valdes loceklis Jānis Diedišķis, atbildīgs par biznesa attīstību un klientu apkalpošanas jomu, norāda: “Mazie uzņēmēji – pašnodarbinātas personas ir vitāli svarīga Latvijas ekonomikas asinsrites sastāvdaļa. Ieviešot SDI kontu mēs domājām par to, lai mazinātu viņiem administratīvo slogu un ļautu koncentrēties uz sava biznesa attīstīšanu. Sektoru loks, kur strādā pašnodarbinātas personas ir ļoti plašs – mežistrāde un būvniecība, skaistumkopšana, izglītība un kurjeru pakalpojumi, arī dažādi uzkopšanas servisi. Viņu vidū arī tulki, grāmatveži, brokeri un fotogrāfi, arī žurnālisti!

Mēs zinām, ka viss jaunais ir mazliet biedējošs – pat, ja tas solās būt ievērojami ērtāks par veco, ierasto kārtību. Taču mēs ceram, ka daudzus šo nozaru pārstāvjus sastapsim pie mums vēl līdz  Ziemassvētkiem, lai jau no Jaungada viņi varētu baudīt greznību aizmirst par savu nodokļu administrēšanu un baudīt sirdsmieru, ka visas saistības ar valsti ir nokārtotas!”

Lai mudinātu mazos uzņēmējus sākt izmantot SDI konta priekšrocības jau no Jaungada, līdz 30. decembrim nodrošinām dokumentu izskatīšanu un SDI konta atvēršanu bez komisijas maksas! SDI kontu iespējams atvērt visās astoņās Industra Bank filiālēs. Tālrunis informācijai 67019393.

Plašāk par SDI kontu lasiet mūsu tīmekļa vietnē: https://industra.finance/maksajumi/saimnieciskas-darbibas-ienemumu-sdi-konts.

Par Industra Bank: 

Industra Bank ir 1994. gadā dibināta Latvijas kredītiestāde ar 21.4 tūkstošiem klientu – tūkstotis četri simti juridisku personu un 20 tūkstoši privātpersonu. Banku ir izveidojuši vietējie uzņēmēji, tās darbību fokusējot uz Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanu. Klientu ērtībai banka piedāvā astoņus apkalpošanas centrus – četri no tiem atrodas Rīgā, savukārt pārējie Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī un Jelgavā. Vairāk informācijas: https://industra.finance/

Papildu informācijai:
Ieva Zauere
Industra Bank AS
Mārketinga un komunikācijas vadītāja
+371 29485726
ieva.zauere@industra.finance

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk