Image

Līdz ar jaunā mācību gada tuvošanos, Swedbank sadarbībā ar Ziedot.lv un grāmatnīcu tīklu “Jānis Roze”, aicina ziedot Ukrainas ģimeņu bērniem. Atbalsts nepieciešams, lai bērni un jaunieši varētu uzsākt skolas gaitas Latvijā. Līdz šim Latvijā ieradušies jau vairāk nekā 36 000 ukraiņu, no kuriem vismaz 4000 bērniem un jauniešiem 1.septembrī jāuzsāk jaunais mācību gads kādā no Latvijas skolām.

Skolas gaitu uzsākšanai bērniem nepieciešami kancelejas piederumi (klades, burtnīcas un rakstāmpiederumi), skolas somas un penāļi, dzeramā ūdens pudeles un pusdienu kastītes, kā arī svētku un sporta apģērbs. Swedbank darbinieki apņēmušies pašu spēkiem saziedot skolas preces, kamēr kopējam ukraiņu bērnu un jauniešu atbalstam labdarības organizācijai Ziedot.lv Swedbank novirzīs 20 000 eiro, savukārt grāmatnīcu tīkls “Jānis Roze” sniegs savu atbalstu 5000 eiro vērtībā.

Ziedotāji, kuri arī vēlas atbalstīt Ukrainas ģimeņu bērnu skolas gaitu uzsākšanai nepieciešamo preču sagādi, aicināti izmantot šim mērķim īpaši izveidoto ziedojumu lapu portālā Ziedot.lv.

Kā uzsver Swedbank Latvija valdes priekšsēdētājs Lauris Mencis:

“Kamēr Krievijas iebrukums Ukrainā turpinās, mums jāturpina atbalstīt ukraiņu ģimenes šeit Latvijā, īpaši bērni un jaunieši, kuriem jau tā pārdzīvojumiem bagātā gadā, priekšā ir vēl viens izaicinājums – uzsākt mācību gadu Latvijas skolās. Kopā mēs varam palīdzēt padarīt šo mācību gada sākumu nedaudz vieglāku. Tādējādi ukraiņu ģimenēm pēc iespējas mazāk vajadzēs raizēties par skolas preču iegādi, visus spēkus veltot bērnu mentālai sagatavošanai, lai uzsāktu jauno mācību gadu sev svešās skolās.”

Tikmēr Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta uzsver, ka

“Skolas gaitu uzsākšana mazajiem bērniem saistās ar prieku, gaidām un saviļņojumu. Diemžēl, Ukrainas bēgļu ģimenēm šis laiks ir rūpju pilns. Visiem Ukrainas bērniem karš ir nozadzis bērnību. Ukrainas bēgļu bērniem skolas gaitas jāuzsāk no nulles, viņiem lielais brālis vai māsa nevar atdot savu somu, jo tā palikusi Ukrainā. Šī projekta ietvaros varēsim iepriecināt vairāk nekā 500 ukraiņu skolēnus, kuri šajā mācību gadā mācīsies Latvijā”.

Līdz šim, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, Swedbank jau ir ziedojusi 100 000 eiro nevalstisko organizāciju atbalstam, kuras strādā ar Ukrainas bēgļu uzņemšanu Latvijā. Tāpat vēl joprojām banka nodrošina bezmaksas pārskaitījumus uz Ukrainu, daļēji sedzot klientu vietā nepieciešamās pārskaitījumu komisijas maksas. Tāpat Swedbank vēl joprojām bez maksas atver kontus Ukrainas kara bēgļiem un nepiemēro komisijas maksas par dokumentu pārbaudi.

Savukārt Ziedot.lv līdz šim jau saņēmusi vairāk nekā 12 miljonus eiro no Latvijas iedzīvotājiem un uzņēmumiem ukraiņu atbalstam, kas pārtapuši reālā palīdzībā Ukrainas cilvēkiem. Par saziedotajiem līdzekļiem nosūtītas humānās palīdzības kravas, sniegts atbalsts Ukrainas armijai, kā arī sniegts praktisks atbalsts ukraiņu bēgļiem Latvijā.

RUS: Swedbank призывает делать пожертвования, чтобы украинские дети могли начать учиться в латвийских школах

 

Papildu informācija:
Jānis Krops
Swedbank mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk