Image

Pirms pandēmijas Swedbank iesāka tradīciju, rīkot Latvijas mākslinieku darbu izstādi bankas centrālajā biroju ēkā Ķīpsalā. Saskaroties ar pandēmijas ierobežojošajiem mēriem, bankas biroja telpās bija ļauts atrasties tikai darbiniekiem. Taču līdz ar telpu atvēršanu arī apmeklētājiem, Swedbank atsāk piedāvāt iespēju baudīt mākslas lielmeistaru daiļradi visiem mākslas mīļotājiem.

“Mūsu mākslas darbu kolekcija manuprāt ir viens no bankas vērtīgākajiem sabiedriskajiem projektiem. Swedbank mērķis ir atbalstīt vietējo mākslinieku darbu, veidojot mākslas darbu kolekciju un ikdienā šie darbi nestāv ieslēgti seifos vai krātuvēs, bet gan ir brīvi apskatāmi dažādās darba telpās. Māksla un skaistums, ko tā iemieso, kāpina mūsu dzīves spēkus. Lai dotu iespēju ne tikai darbiniekiem, bet arī citiem mākslas mīļotājiem smelties iedvesmu, mēs labprāt izstādām mākslas darbus arī publiskai apskatei”,

saka Reinis Rubenis, Swedbank Latvija vadītājs.

Lai šīs mākslas vērtības būtu vienkopus pieejamas lielākam skatītāju lokam, Swedbank centrālās ēkas 2.stāvā, kas ir publiski pieejams apmeklētājiem, turpmāk regulāri tiks veidotas tematiskas ekspozīcijas. No 21.septembra apskatāmi būs to Latvijas mākslinieku darbi, bez kuriem nav iedomājama latviešu mākslas vēsture un kuri noteikuši tās virzību no akadēmiskā reālisma līdz starpkaru un padomju perioda modernās mākslas novirzieniem. Izstādes pērļu autori ir Ludolfs Liberts, Imants Vecozols, Vilis Ozols, Džemma Skulme, Jānis Tīdemanis, Rūdolfs Pinnis, Edgars Valdmanis, Herberts Siliņš, Leonīds Āriņš, Laris Strunke, Eduards Grūbe, Maija Tabaka, Ilmārs Blumbergs u.c.

Kā uzsver ekspozīcijas kuratore Anna Heinrihsone:

“Katrs no pārstāvētajiem māksliniekiem ar savu rokrakstu un žanra vai tēmas izpildījuma stilistiku ir kanonisks lielums latviešu glezniecībā. Izstādē apkopotie darbi atskatās uz dažādiem laikmetiem, tendencēm, virzieniem un strāvojumiem; vietām arī ideoloģiju diktētiem, bet pagrīdē pārkāptiem noteikumiem, un – galvenais – uzdrīkstēšanos būt citādiem”.

Swedbank mākslas kolekcijas izstāde “Vērtības” skatāma no 21.septembra līdz novembra beigām bankas centrālajā biroju ēkā Rīgā, Ķīpsalā, Balasta dambī 15, 2.stāvā. Izstāde pieejama apmeklētājiem, kam derīgs COVID-19 sertifikāts. Izstādes apmeklējuma laikā sejas maskas lietošana ir obligāta. Izstāde pieejama Swedbank centrālās biroju ēkas darba laikā, darba dienās no plkst. 9.00 līdz 18.00. Brīvdienas ēka apmeklētājiem nav pieejama.

Izstādes atklāšana notiks 21.septembrī plkst.16.00.

RUS: Swedbank возобновляет проведение выставок латвийских художников в здании центрального офиса банка на Кипсале

Papildu informācijai:
Jānis Krops
Swedbank Mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk