Image

Swedbank Centrālajā ēkā Ķīpsalā, šodien tiek atklāta mākslas izstāde “Krāsa”. Izstāde veidota no Swedbank kolekcijā esošiem latviešu mākslinieku darbiem. Publiskai apskatei izstādītas tiek mākslinieku Sandras Krastiņas, Kristīnes Luīzes Avotiņas, Igora Bernāta, Barbaras Gailes, Helēnas Heinrihsones, Alekseja Naumova, Ievas Iltneres, Ilzes Mežsargas, Tatjanas Krivenkovas, Madaras Gulbis, Indras Sproģes un Ģirta Muižnieka darbi.

 Kā atzīst izstādes rīkotāja Kristīne Lūsiņa,

“Izstādes “Krāsa” ideja radās iepriekšējās izstādes laikā, kur bija apskatāmi Ilzes un Kristīnes Luīzes Avotiņu darbi. Sabiedrības atsaucība un interese apmeklēt mākslas izstādi Swedbank ēkā bija tik liela, ka pēc iepriekšējās izstādes “Miera seja” beigām, nolēmām turpināt šādu izstāžu veidošanu un iedibināt to par tradīciju.”

Izstādes “Krāsa” veidošanā izmantots vienojošais elements – krāsa, kas ir galvenais idejas nesējs mākslinieku darbos.

Kā stāsta izstādes kuratore Anna Heinrihsone

“Bieži vien, baudot mākslu, mēs piemirstam par krāsas nozīmi. Krāsa ir galvenais instruments ar kuru mākslinieks iedod saviem darbiem vizuālo kodu. Krāsa ļauj gan tēliem iegūt savu nozīmi, gan laukumiem piešķirt vizuālo motivāciju. Turklāt krāsa ir katra mākslinieka individuālā atšķirības zīme. Ir neskaitāmi mākslinieki, kurus mēs vispirms atpazīsim tieši pēc krāsas un tikai tad pēc pārējās mākslas darba kompozīcijas.”

Izstādes atklāšana paredzēta 30.novembrī plkst.16.00. Tā bez maksas būs apskatāma Swedbank Centrālajā ēkā Ķīpsalā, Balasta dambī 15, ēkas 2.stāvā. Izstāde apmeklētājiem pieejama darba dienās no plkst.10.00 līdz plkst.17.00 līdz 2023.gada 1.martam. Brīvdienās izstādi apskatīt nebūs iespējams.

 

Papildu informācijai:
Jānis Krops
Swedbank Mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk