Image

Swedbank kļuvusi par partneri Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) rīkotajās “Uzņēmēju dienas 2021”, kas aprīlī un maijā notiks tiešsaistē četros Latvijas reģionos –– Kurzemē, Zemgalē, Vidzemē un Latgalē. Swedbank šo pasākumu ietvaros reģionu uzņēmējiem un visiem interesantiem rīkos četras darbnīcas, kā arī diskusijas par aktuālo ilgtspējas tēmu. Pirmā diskusija tiešsaistē no Liepājas norisināsies jau 9. aprīlī.   

Lai aktualizētu ilgtspējas tēmu, Swedbank sadarbībā ar LTRK tiešsaistē rīkos četru diskusiju sēriju par ilgtspēju un tās galvenajiem aspektiem ––  vide, sociālie jautājumi un korporatīvā pārvaldība (ESG); īpaši akcentējot klimata pārmaiņas un pāreju uz atjaunojamo enerģiju, vienkopus pulcējot nozares ekspertus un reģionu uzņēmējus.

Pirmā diskusija, kas būs veltīta kopējās izpratnes veicināšanai “Ilgtspēja –– kas ir kas?”, norisināsies 9. aprīlī plkst. 12:15-13:15. Diskusija balstīsies uz ilgtspējas jēdziena atšifrēšanu uzņēmējiem saprotamu racionālu aktivitāšu kategorijās. Par tām diskutēs jomas profesionāļi un ilgtspējas praktiķi: Tomass Kotovičs, Latvijas Valsts Meži komunikācijas direktors; Dace Helmane, Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta (inCSR) vadītāja; Andris Grafs, Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta viceprezidents, vadītājs Latvijā, kā arī Jānis Jansons, uzņēmuma “Liepājas enerģija” valdes priekšsēdētājs. Pasākumu vadīs Adriāna Kauliņa, Swedbank Ilgtspējas attīstības vadītāja.

Savukārt, četras Swedbank vadītās darbnīcas palīdzēs izprast ESG jēdzienu (vides, sociālās un labas pārvaldības aktivitātes), tā nozīmību un lomu mūsdienīga biznesa vadībā un palīdzēs atrast savam uzņēmumam piemērotāko ilgtspējas tvērumu.

Dalība darbnīcās un diskusijās ir bez maksas un tajā aicināts piedalīties jebkurš interesents (vairāk informācijas un pieteikšanās www.uznemejudienas.lv).

Lauris Mencis, Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītājs:

“Šogad visā pasaulē turpināsies pielāgošanās arvien jaunajiem apstākļiem, ko izraisījusi pandēmija. Taču arī šajā laikā, līdztekus ikdienas lietām, ir jāatrod laiks, lai saskatītu nākotnes perspektīvas sava biznesa attīstībai. Tieši tāpēc par diskusiju centrālo tēmu ir izvēlēta ilgtspēja, jo tā ir vistiešākajā veidā saistīta ar Latvijas uzņēmumu turpmāko attīstību. Aicinu ikvienu uzņēmumu pievienoties plānotajām darbnīcām un diskusijām, lai kopīgi dalītos pieredzē un gūtu jaunas atziņas, ko likt lietā ikdienā un biznesa plānošanā.”

Jānis Endziņš, LTRK valdes priekšsēdētājs:

“Uzņēmēji būtībā ir tautsaimniecības  galvenais dzinējspēks, tāpēc ir nepieciešams veicināt Latvijas reģionālo uzņēmēju kopā sanākšanu, kas ierasti reizi gadā, vērienīgi notiek LTRK organizētās Uzņēmēju dienās, kas šogad, pirmo reizi, norisināsies pilnīgi virtuālā formātā. Šī digitālā platforma uzņēmējiem sniegs plašākas starptautiskās tīklošanās iespējas, kā arī priekšrocības iesaistīties un sekot līdzi notiekošajam uzņēmumu virtuālajos stendos, biznesa forumos un diskusijās ar dažādu nozaru profesionāļiem, no jebkuras vietas Latvijā un pat pasaulē. Aicinu uzņēmējus aktīvi piedalīties foruma diskusijās un vebināros, un veicināt biznesa attīstības procesus  labklājības vektorā.”

“Uzņēmēju dienas 2021” mērķis ir veicināt un attīstīt uzņēmējdarbību, popularizējot vietējos uzņēmējus, veidojot uzņēmēju sasniegumu parādi jeb izstādi; iepazīstināt ar karjeras iespējām un brīvajām vakancēm pilsētā un reģionā; iepazīstināt ar profesionālās izglītības apguves un karjeras veidošanas iespējām.

Nākamā diskusija notiks LTRK Iespēju festivāla ietvaros Zemgalē 23. aprīlī un tās tēma būs “Vai klimata pārmaiņas ietekmēs tavu uzņēmumu?”, savukārt maijā notiks vēl 2 diskusijas – Vidzemes uzņēmējiem 7.maijā un tās nosaukums būs “Pirmais solis –– pāreja uz zaļo enerģiju”, savukārt ceturtā – Latgales uzņēmējiem 21.maijā par tēmu “Kā būt lieliskam attiecībās* jeb kāpēc ir forši patikt visiem (*ar darbiniekiem, sabiedrību un bankām)”.

RUS: Swedbank вместе с региональными предпринимателем будет обсуждать вопросы устойчивости в рамках организованных ЛТПП «Дней предпринимателей»

Papildu informācijai:
Jānis Krops
Swedbank Mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk