Image

Swedbank korporatīvajiem klientiem nule kā pieejama iespēja veikt bezkontakta maksājumus ar viedierīcēm. Uzņēmumu karšu lietotāji tagad var savas maksājumu kartes pievienot e-makiem un ar viedierīču starpniecību veikt mobilos bezkontakta maksājumus.

Jaunais maksājumu veids Android tālruņu lietotājiem ir pieejams ar Swedbank mobilās lietotnes uzņēmumiem starpniecību, savukārt, iPhone vai citu iOS operētājsistēmas  viedierīču lietotājiem – ar Apple Pay. Uzņēmumu karti var sasaistīt arī ar Garmin vai FitBit viedpulksteņiem. Bezkontakta maksājumi ar viedierīcēm ir pieejami lielākajā daļā vietu, kur ir uzstādīti bezkontakta karšu termināļi.

“Priecājamies, ka tagad arī mūsu korporatīvajiem klientiem ir pieejams ātrs un ērts veids, kā norēķināties par pirkumiem un pakalpojumiem. Mūsu dati liecina, ka šobrīd klientu – uzņēmumu vidū bezkontakta maksājumi nav tik bieži izmantota funkcionalitāte, kā tā ir privāto lietotāju vidū, taču paredzam, ka mūsu korporatīvie klienti novērtēs jaunās iespējas un bezkontakta maksājumu īpatsvars strauji pieaugs,”

 – saka Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītāja Ieva Vīgante.

Pēc Swedbank datiem korporatīvie klienti pagaidām bezkontakta maksājumus Latvijā veic tikai 29%  gadījumu (Lietuvā 21%, Igaunijā – 9%), savukārt, privātpersonu klientu vidū bezkontakta maksājumi ir guvuši atzinību un Latvijā veido 57% no visiem ar kartēm veiktajiem maksājumiem (Lietuvā 55%, Igaunijā – 28%).

Bezkontakta maksājumi ar viedierīcēm ir ātrāka alternatīva norēķiniem skaidrā naudā vai maksājumiem ar karti, ievadot PIN kodu. Turklāt ar viedierīču iebūvētajām drošības funkcijām, bezkontakta maksājumi ir tikpat droši kā parastie karšu norēķini.

Lai sāktu izmantot mobilos bezkontakta maksājumus ar Android sistēmas ierīci vai Apple Pay, kartes lietotājam savā viedierīcē jālejuplādē Swedbank mobilā lietotne, jāizvēlas biznesa debetkarte, kas atbalsta bezkontakta maksājumus, un jāseko norādēm. Klienta karti var piesaistīt arī viedpulkstenim, izmantojot Garmin vai Fitbit lietotnes. Pirms bezkontakta maksājuma veikšanas ar tālruni vai viedpulksteni, klientam kartes iestatījumos ir jāaktivizē bezkontakta maksājumu funkcionalitāte. Kartei noteiktie pirkumu limiti būs spēkā arī, izmantojot mobilos bezkontakta maksājumus.

Papildu informācijai:

Jānis Krops

Swedbank Mediju attiecību vadītājs

Tālr.: 67444560, 26880381

janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk