Turpinot attīstīt ilgtspējīgus pakalpojumus, Swedbank Baltijas valstīs privātpersonām sāk izsniegt norēķinu kartes, kas izgatavotas no 100% pārstrādātas plastmasas. Vienlaikus Swedbank norēķinu kartēm ir pievienota jauna funkcionalitāte – kartes sānā iestrādātais robiņš ļaus cilvēkiem ar redzes traucējumiem atšķirt kredītkartes no debetkartēm un saprast, kā karte pareizi ievietojama bankomātā vai maksājumu terminālī.

Pārstrādātas plastmasas izmantošana norēķinu karšu izgatavošanā būtiski samazinās kaitīgo izmešu daudzumu karšu ražošanā – uz katru karti tiks ietaupīti 3,18g plastmasas un CO2 daudzums samazināsies par 18 gramiem.

“Norēķinu karte ir kļuvusi teju par ikviena iedzīvotāja ikdienas maksājuma rīku, un, lai uzlabotu to funkcionalitāti, ņemot vērā ilgtspējas faktorus, šogad ieviešam uzreiz divus nozīmīgus jauninājumus. Pirmkārt, esam pārgājuši uz karšu izgatavošanu no pilnībā pārstrādātas plastmasas. Swedbank Baltijas valstīs pēdējā gada laikā kopumā ir izsniegusi apmēram 2 miljonus norēķinu karšu, tāpēc šis jauninājums būtiski mazinās ietekmi uz vidi. Otrkārt, esam izveidojuši karšu funkcionalitāti, kas paredzēta cilvēkiem ar redzes traucējumiem. Lokveida vai kvadrāta formas robiņš kartes sānā ļaus labāk orientēties starp dažādām kartēm un palīdzēs saprast, kā tā pareizi ievietojama bankomātā vai norēķinu terminālī,” skaidro Vadims Frolovs, Swedbank Klientu servisa pārvaldes vadītājs.

Maijā tiks emitētas jaunās no pārstrādātas plastmasas izgatavotās Mastercard debetkartes privātpersonām, kas Latvijā veido 78% no visām bankas izsniegtajām kartēm. Līdz gada beigām no pārstrādātas plastmasas izgatavos arī Mastercard ISIC studentu un skolēnu kartes, kā arī Mastercard standarta kredītkartes, biznesa kredītkartes un debetkartes. Līdz šim privātpersonu bezkontakta Mastercard debetkartes un Mastercard standarta kredītkartes bija izgatavotas no 85,5% pārstrādātas plastmasas. Norēķinu karšu Touch card dizains tiks ieviests pakāpeniski, atjaunojot kartes pēc derīguma termiņa beigām, lai ievērotu ilgtspējas principus un neizniekotu iepriekš saražotās karšu sagataves.

Jāatzīmē, ka Swedbank ir apņēmusies attīstīt biznesu saskaņā ar Parīzes nolīgumu klimata pārmaiņu jomā un dot savu pienesumu ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķu 2030 sasniegšanai. Ar līdzšinējiem nozīmīgākajiem ieguldījumiem var iepazīties šeit.

Papildu informācija:
Jānis Krops
Swedbank mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk