Image
Canva

Reaģējot uz Eiropas Centrālās bankas (ECB) lēmumu celt bāzes likmes, Swedbank atkārtoti palielinās termiņdepozītu likmes saviem klientiem. Iepriekš likmju palielināšanu Swedbank jau veica šī gada martā, pēc iepriekšējā ECB lēmuma.

Lēmums palielināt likmes attiecas kā uz privātpersonu, tā juridiskajiem bankas klientiem. Ņemot vērā, ka Eiropas Centrālā banka palielinājusi bāzes likmi par 0,25%, Swedbank piemērojusi likmes pieaugumu arī saviem termiņdepozītiem.

 “Kopš termiņdepozītu likmju atjaunošanas pērnā gada rudenī, esam vairākkārt mainījuši arī savu termiņdepozītu piedāvājumu. Patīkami, ka klienti gana aktīvi izvēlas tieši garāko termiņu noguldījumus, tomēr papildus uzkrājumu paradumu veicināšanai, esam arī palielinājuši likmi par krājrīkā esošajiem līdzekļiem. Krājrīks ir īpašs ar to, ka uzkrājumu ir iespējams izņemt no konta jebkurā brīdī un tas nav piesaistīts kādam konkrētam termiņam. Tādējādi šobrīd Swedbank klientiem ir iespēja ļaut savai naudai pelnīt teju visos iespējamos veidos – sākot no maksājumu karšu noapaļotās pirkuma summas krājrīkā vai termiņdepozītiem, līdz pat labākiem nosacījumiem akciju pirkšanai un bezmaksas glabāšanai”, saka Karīna Kulberga, Swedbank Privātpersonu pārvaldes vadītāja.

Tikmēr Jevgenijs Ivanovs, Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītājs saka: “Pieaugoša interese par temiņdepozītu likmēm vērojama arī juridisko personu segmentā. Neskatoties uz izteiktajiem piedāvājumiem, uzņēmēju attieksme šobrīd ir vēl nogaidoša, ko iespējams ietekmē vai nu gaidas pēc vēl augstākām likmēm, vai arī vēlme pieturēt lielāku drošības spilvenu. Tāpēc izteiktāka uzņēmēju interese ir tieši par īso termiņu noguldījumiem (1 un 3 mēneši). Turklāt automātiskais vienas nakts depozīts kā pakalpojums uzņēmēju vidū tiek novērtēts augstāk, tādējādi plānojam arī to pavisam drīz padarīt vēl pieejamāku plašākam klientu lokam.”

Sākot no 09.05.2023. Swedbank termiņdepozītu likmes eiro valūtā noteiktas šādi:

Privātpersonām

1 mēneša likme palielināta no 1,00% uz 1,75%;

6 mēnešu likme no 1,50% uz 2.25%;

1 gada likme no 2,00% uz 2,50%;

2 gadu likme no 2,50% uz 3,00% apmērā.

Juridiskajiem klientiem

1 mēneša likme palielināta no 1,00% uz 1,75%;

3 mēnešu likme no 1,20% uz 2,00%;

6 mēnešu likme no 1,50% uz 2,25%;

1 gada likme no 2,00% uz 2,50%.

Procentu likmes tiek palielinātas arī USD, GBP, SEK, NOK termiņdepozītiem gan privātpersonām, gan juridiskajiem klientiem.

Privātpersonu interese par termiņdepozītu pēdējos mēnešos strauji augusi – kopējā noguldītā summa termiņdepozītos marta beigās sasniedza 150 miljonus eiro (93% pieaugums no šī gada sākuma). Termiņdepozīta līgumu skaits palielinājies par apmēram 280 jauniem līgumiem nedēļā un pēdējā mēneša laikā saņemts jau teju 4 reizes vairāk pieteikumu termiņdepozīta uzsākšanai nekā pērnā gada decembrī.

Jau ziņots, ka kopš 27.aprīļa likme palielināta arī krājrīkā esošajiem uzkrājumiem. Iepriekšējo 0,7% vietā tā noteikta 1,5% gadā.

Kopš janvāra beigām, kad procentlikmes sāka piemērot arī par krājrīkā esošajiem līdzekļiem, ik nedēļu tiek noslēgti ap 700 jaunu līgumu. Jauno līgumu skaita pieaugums šī gada pirmajā ceturksnī pret pagājušā gada 4.ceturksni ir pieaudzis par 66%. Kopumā krājrīka līgumu skaits sasniedzis 196 tūkstošus.

Vairāk par termiņdepozītiem lasāms Swedbank mājas lapā.

Papildu informācijai:
Jānis Krops
Swedbank Mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381

janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk