Image

Autovadītājiem, kuri vēlas iegādāties videi draudzīgu automašīnu, būs lielākas izvēles iespējas, jo Swedbank sava zaļā līzinga programmas ietvaros vēl vairāk pazemina procentlikmes elektrisko automašīnu iegādei. Tāpat zaļais līzings ar izdevīgākiem nosacījumiem centīsies sekmēt . ne tikai jaunu, bet arī lietotu pazeminātas vai nulles oglekļa dioksīda emisijas transportlīdzekļu iegādi. Īpašs uzsvars šajā piedāvājumā piemērots tieši hibrīda un elektrisko automašīnu iegādei, kam piemērota izdevīgāka finansējuma likme.

“Aptaujās esam secinājuši, ka divi no trim Latvijas iedzīvotājiem labprāt iegādātos videi draudzīgāku automašīnu, tomēr no šāda lēmuma attur salīdzinoši augstās cenas. Ņemot to vērā, esam paplašinājuši videi draudzīgu auto līzinga iniciatīvu, paplašinot tajā iekļaujamo automašīnu klāstu. Tādā veidā mēs mudinām pēc iespējas lielāku cilvēku skaitu apsvērt iespēju iegādāties transportlīdzekli ar mazāku CO2 pēdas nospiedumu. Īpaša uzmanība piedāvājumā tiks pievērsta tieši elektriskajām automašīnām, kuras pagaidām uz mūsu valsts ceļiem ir salīdzinoši reti sastopamas un kuru līzinga darījumiem tiks piemēroti īpaši izdevīgi finansēšanas nosacījumi”

 – stāsta Sergejs Romaņuks, Swedbank patēriņa un auto finansēšanas jomas vadītājs.

Sakarā ar to, ka transporta nozare ir otrs lielākais siltumnīcefekta gāzu emisiju avots Latvijā un rada vidēji 29% no kopējām emisijām1, finanšu iniciatīva zemu emisiju automašīnu iegādei ir papildus veids, kā netieši veicināt videi draudzīgākus ikdienas paradumus.

Kā atzīst Sergejs Romaņuks,

“tad tieši izdevīgāki finansēšanas veidi, tāpat kā zemākas šo automašīnu cenas vai ekspluatācijas izmaksas ir galvenie faktori, kas, saskaņā ar veikto aptauju, mudinātu iedzīvotājus vairāk izvēlēties videi draudzīgas automašīnas.”

Iegādājoties jaunu vai lietotu videi draudzīgu automašīnu pie Swedbank auto sadarbības partneriem, piemēram, elektromobili vai uzlādējamu hibrīdu, kura radītās oglekļa dioksīda emisijas pēc vieglo pasažieru automobiļu testa procedūras (WLTP) datiem ir robežās no 0 līdz 95 g/km vai no 95-130 g/km saņems izdevīgākos finansējuma noteikumus videi draudzīgu auto līzinga iniciatīvas ietvaros.

Saskaņā ar Swedbank datiem, videi draudzīgu automašīnu popularitāte Latvijā palielinās. Šobrīd jau apmēram 7% no visiem līzingā iegādātajiem pasažieru transportlīdzekļiem ir hibrīdauto vai elektromobiļi. Uzlabojot finansēšanas noteikumus tieši videi draudzīgajiem transporta līdzekļiem, Swedbank cer sekmēt jaunu, videi draudzīgāku paradumu veidošanos sabiedrībā.

RU: Swedbank предлагает еще более выгодные ставки на приобретение электромобилей и расширяет предложение зеленого лизинга и на подержанные автомобили

 

Papildu informācijai:

Jānis Krops,

Swedbank Mediju attiecību vadītājs

Tālr.: 67444560, 26880381

e-pasts: janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk