Image

Tirdzniecības centra “Olimpia” īpašnieks Grinvest vienojies ar Swedbank par 17,5 miljonu eiro finansējumu tirdzniecības centra saistību refinansēšanai un arī pārbūvei.  Pēc rekonstrukcijas pabeigšanas tirdzniecības centrs kļūs par mūsdienīgu, plašam klientu lokam paredzētu iepirkšanās centru, kurā apmeklētāji varēs parūpēties par visām savām ikdienas vajadzībām. Turklāt tajā būs arī lielākais sporta un aktīvā dzīvesveida veikalu klāsts Baltijā.

Grinvest šo tirdzniecības centru iegādājās 2020. gada beigās un uzreiz sāka pakāpenisku tā pārveidi un renovāciju. Atbilstoši savam sākotnējam nosaukumam, Olimpia centrs apkalpos par aktīvu un veselīgu dzīvesveidu domājošos iedzīvotājus, un, saskaņā ar šo misiju, centra augšstāvā līdz šī gada beigām tiks piedāvāti visi lielākie sporta preču zīmolu veikali par pievilcīgām cenām: Nike, Adidas, Puma, Skechers, Sportland, Trespass, Latswim.

2023.gada sākumā pirmajā stāvā tiks veikta pamatīga renovācija, paplašinot vissekmīgāk darbojošos Sports Direct veikalu Baltijā, pilnībā renovējot RIMI lielveikalu, atverot Rīgā pirmo Tradehouse veikalu, kā arī nodrošinot visu ikdienai nepieciešamo. Ģimenes izklaides centrs Adventica un pilnībā renovētā “Gym!” zīmola sporta zāle jau pilnvērtīgi darbojas. Renovācijā un remontdarbos vien plānots ieguldīt teju 6 miljonus eiro.

Kā uzsver Grinvest partneris Antans Danis (Antanas Danys),

“”Olimpia” ir tirdzniecības centrs ar izcilu atrašanās vietu, blakus vienai no lielākajām Rīgas maģistrālajām ielām ar Rīgas Tehniskās Universitātes studentu pilsētiņu kaimiņos. Nomnieki kā vienu no lielākajām priekšrocībām tieši min tirdzniecības centra pieejamību ar plašo autostāvvietu kapacitāti. Lēmums iegādāties šo tirdzniecības centru tika pieņemts pandēmijas pašā smagākajā laikā, un daudzi biznesa plānā paredzētie pasākumi bija jāīsteno lielas nenoteiktības apstākļos.  Tomēr nu jau esam pārliecināti par tirdzniecības centra piedāvājumu rīdziniekiem. Tāpēc esam gandarīti, ka ar Swedbank finansējuma palīdzību varēsim paātrināt centra pārbūvi un realizēt visus paredzētos renovācijas pasākumus jau līdz 2023. gada vidum.”

Tikmēr Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītāja v.i. Jevgenijs Ivanovs atzīst, “Vērot tirdzniecības centra “Olimpia” atjaunošanu ir divtik patīkami. Ikdienā to apmeklē daudzi Swedbank darbinieki, jo bankas galvenā biroju ēka atrodas turpat kaimiņos. Otra lieta ir mūsu vīzija par ilgtspējīgāku nākotni un Grinvest ieguldījumi vērsti tieši šajā virzienā. Unikālā atrašanās vieta Ķīpsalā padara šo tirdzniecības centru par pievilcīgu apstāšanās vietu lielai daļai rīdzinieku. Savukārt Grinvest mērķis ne tikai atjaunot tirdzniecības centra telpas, bet arī ieguldīt centra ilgtermiņa uzlabojumos, padara šo ēku kompleksu par izdevīgu nākotnes investīciju. Mūs iepriecina tas, ka enerģētiskās neatkarības uzlabošanai Grinvest iegulda arī saules enerģijas paneļu uzstādīšanā uz ēkas jumta”.

Grinvest ir 2015. gadā dibināta privāta ieguldījumu sabiedrība, kura darbojas galvenokārt privātā nekustamā īpašuma un privātā kapitāla ieguldījumu jomā Baltijā. 2020. gada rudenī Grinvest iegādājās Olimpia, kā arī SEB bankas šībrīža centrālo ēku Latvijā, ko īstenot palīdzējis arī Swedbank piešķirtais aizdevums.

 

 RUS: Swedbank выделяет 17 миллионов евро торговому центру Olimpia

 

Papildu informācija:
Jānis Krops
Swedbank Mediju attiecību vadītājs
Tel. 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk