Image

Nekustamā īpašuma fonds SG Capital Partners Fund I sadarbībā ar Swedbank ir iegādājies 90 tūkstošu kvadrātmetru plašo loģistikas kompleksu Rīgā-Dreiliņos, izpērkot visas kapitāldaļas no SIA Beinits un SIA Balt Cargo Solutions.

Swedbank šajā darījumā sniegusi finansiālo atbalstu 30 miljonu eiro apmērā, kamēr pārējā darījuma summa ir SG Capital pašu ieguldījums. Loģistikas centrs ir pilnībā iznomāts vietējiem un starptautiskiem nomniekiem, piemēram tādiem uzņēmumiem, kā Depo, Latvijas Balzams, Via 3L, Tamro, TOP u.c.

Kā uzsver SG Capital Partners valdes priekšsēdētājs Harijs Švarcs:

“Šis darījums nebūtu iespējams, ja nebūtu izveidojusies uzticama sadarbība ar ilgstošiem partneriem. Mēs esam ļoti apmierināti ar šo investīciju, jo tā sniegs labu papildinājumu mūsu pārvaldītājam Fondam un tā investoriem. Loģistikas centra izmērs un atrašanās vieta padara to par ļoti pievilcīgu ne tikai no loģistikas, bet arī no centrā strādājošo darbinieku puses. Daudzo noliktavu un biroju nomniekiem tiek nodrošināts labs serviss un patīkama zaļa, sakopta apkārtējā vide. Ilgtspēja un rūpes par vidi ir viena no mūsu Fonda pamatvērtībām, un mēs turpināsim to attīstīt arī turpmāk, līdzīgi kā mēs to darām SkanstesCity un citos Fonda ieguldījumos.”

Tikmēr Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītājs Lauris Mencis min, ka

“sadarbība ar SG Capital fondu ir nozīmīga, jo gan mēs, gan citi investori novērtē ne tikai īpašuma komerciālo vērtību un nākotnes atdevi, bet pievērš arī lielu uzmanību korporatīvajai atbildībai. Ir svarīgi investēt īpašumā, kas rada labākus darba apstākļus nomniekiem un rūpējas par savu nekustamo īpašumu vides aspektiem – ieguldot, piemēram, energoefektivitātes veicināšanā. SG Capital fonds ir izcils piemērs tam, kā vietējā kapitāla ambīcijas iet roku rokā ar globāla līmeņa izaicinājumiem.”

SG Capital Partners Fund 1 KS ir Latvijā reģistrēts komerciālā nekustamā īpašuma fonds, kuru pārvalda Finanšu un Kapitāla Tirgus Komisijā reģistrēts alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldītājs SG Capital Partners AIFP. Fonda kopējo aktīvu apjoms pārsniedz 140 miljonus eiro.

Šajā darījumā iesaistītās puses pārstāvēja juridiskie konsultanti no biroja “Ellex Kļavinš” un “Rasa, Ešenvalds, Radziņš”. Pārdošanas procesu un pārrunas koordinēja nekustamo īpašumu kompānija “Latio”. Darījuma kopējās izmaksas nolemts paturēt komercnoslēpumā.

RUS: Swedbank выделяет 30 миллионов евро на инвестиции SG Capital Fund I в один из крупнейших в Латвии логистических центpов

Papildu informācijai:
Jānis Krops
Swedbank Mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk