Image

Parakstot aizdevuma līgumu vairāk kā 7 miljonus EUR vērtībā, Swedbank vienojusies ar nekustamo īpašumu attīstītāju “Merks Mājas” par jauna daudzdzīvokļu nama kompleksa būvniecību Rīgā, Skrīnes ielā 6 un 8, lai nodrošinātu ērtu, plašu un modernu dzīvokļu pieejamību Latvijas ģimenēm.

“Merks Mājas” šobrīd realizē jaunu projektu Pārdaugavā – “Merks Magnolijas”, kas primāri vērsts uz piedāvājumu jaunajām ģimenēm, radot pārdomātas un mājīgas mazpilsētas sajūtu, vienlaikus atrodoties pavisam netālu no lielpilsētas centra.

Nekustamo īpašumu attīstītāja “Merks Mājas” valdes loceklis Mikus Freimanis norāda:

“Viens no mūsu komandas mērķiem ir palielināt dzīvokļu piedāvājumu jaunajām ģimenēm, kas ir mūsu nākotne. Esmu pārliecināts, ka mūsu mērķauditorija īpaši novērtēs mierpilnu dzīvošanu klusā, zaļā vidē, kur dominē mazstāvu apbūve, tajā pat laikā visa pilsētas infrastruktūra ir pieejama pāris minūšu gājienā vai braucienā ar auto.”  

“Merks” grupa sadarbībā ar Swedbank attīstījis jau vairākus daudzdzīvokļu namu projektus, piemēram, “Merks Mežpilsēta”, “Merks Gaiļezera nami”, “Skanstes mājas” un “Skanstes parks”. Attīstītājs papildus daudzdzīvokļu namu būvniecībai rūpējas arī par apkārtējās vides iekārtošanu, izbūvējot arī pastaigu vietas, ierīkojot gājēju celiņus un spēļu laukumus bērniem.

Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītāja vietas izpildītājs Jevgenijs Ivanovs uzsver:

“Mūsu ilggadējā sadarbībā esam pārliecinājušies, ka “Merks” grupa ir attīstītājs, kas īsteno projektus mūsdienīgu cilvēku vajadzībām šodien un tehnoloģiju iespējām nākotnē. Jaunākais projekts “Merks Magnolijas” lieliski atbilst šodienas jauno ģimeņu pieprasījumam – ērti un pārdomāti mājokļi norobežotā un drošā teritorijā, zaļā vide ar plašu infrastruktūras piedāvājumu. Redzam, ka šobrīd pircēji pievērš īpašu uzmanību ne tikai iegādes cenai, bet arī kopējām izmaksām, kas ietver, piemēram, komunālos maksājumus un apsaimniekošanu. Projekta energoefektivitāte būtiski ļauj samazināt izmaksas gala lietotājam jeb dzīvokļu iemītniekiem”.

Merks grupas aizsākumi meklējami 1990. gadā, kad no dažām celtnieku brigādēm uzņēmums kļuvis par spēcīgu būvniecības un nekustamo īpašumu grupu “Merko Ehitus”, strādājot Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Norvēģijā. Uzņēmuma grupas akcijas tiek kotētas “NASDAQ Tallinn” biržā. Kopš 1997. gada “Merks” ir viens no lielākajiem dzīvojamo projektu attīstītājiem Rīgā. Latvijā “Merks” nodarbina gandrīz simt cilvēku. Aizvadītajā finanšu gadā “Merks” strādāja ar 1,6 miljonu eiro lielu peļņu un 62 miljonu eiro lielu apgrozījumu.

 

RUS: Swedbank договорился с девелопером Merks Mājas о реализации нового современного проекта в Пардаугаве, выдав заем в размере более 7 миллионов EUR

 

Papildu informācijai:
Lāsma Dzelme
Swedbank Komunikācijas jomas vadītāja
Tālr.: 67444923, 29334873
lasma.dzelme@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk