Image

SIA “Eiroplasts”, kas nodarbojas ar ventilācijas sistēmu ražošanu, vienojies ar Swedbank par investīcijām jaunās ražošanas iekārtās. Vairāk nekā 400 000 eiro lielais finansējums tiks ieguldīts iekārtās, kas ne tikai palielinās uzņēmuma ražošanas jaudas, bet arī dos ieguldījumu uzņēmuma ilgtspējas principu veicināšanā.

Jaunās metāla izciršanas un liekšanas preses ar uzkraušanas robotu uzlabos SIA “Eiroplasts” ražošanas efektivitāti, kā arī samazinās uzņēmuma ietekmi uz vidi. Jaunās iekārtas darbojas ar mazāku elektroenerģijas patēriņu, precīzāka programmēšana un iekārtu vadība ļauj samazināt ražošanas pārpalikumu veidošanos, kā arī iekārtu uzturēšanā samazinās izlietotās eļļas atkritumu veidošanās.

Kā stāsta SIA “Eiroplasts” valdes priekšsēdētājs Rodions Kravčenko:

“Kopumā 2021.gadā ražotnē esam investējuši vairāk nekā 2,5 miljonus eiro. Mūsu ieguldījumu mērķis ir bijis veikt būtiskus uzlabojumus ražošanas ēkās un iekārtās, lai paplašinātu ražošanas jaudas, automatizētu ražošanas procesus, paaugstinātu energoefektivitāti un nodrošinātu labākus darba apstākļus mūsu darbiniekiem. Plānotais investīciju apjoms šim gadam pārsniedz 4 miljonus eiro, kas veicinās tālāko uzņēmuma izaugsmi – palīdzēs apmierināt augošās patērētāju prasības un realizēt savus plānus ilgtspējas attīstības virzienā.”

Tikmēr Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītājs Lauris Mencis uzsver, ka

“pandēmijas atnestā neskaidrība par ekonomikas attīstības perspektīvām daudziem ir likusi apturēt vai atlikt investīciju projektus, bažījoties par nākotnes izaugsmes iespējām. Tomēr šis ir arī laiks ar zemajām bāzes procentu likmēm, kas ir izdevīgs tiem, kuri, piesaistot finansējumu, izlemj investēt savā attīstībā. Tāpēc sadarbība ar SIA “Eiroplasts” ir viens no tiem pozitīvajiem piemēriem, kur uzņēmums ne tikai izmanto iespēju šobrīd izdevīgi investēt ražošanas attīstībā, bet dara to “zaļākā veidā”. Īpašs gandarījums ir arī par to, ka uzņēmuma investīcijas uzlabos arī uzņēmuma darbinieku labbūtību, jo samazinās fiziskās slodzes nepieciešamību. Mums kā ilgtspējīgam finansētājam tas ir svarīgi.”

 

SIA “Eiroplasts” saražotās ventilācijas sistēmas eksportē uz vairāk nekā 40 valstīm. Pagājušajā gadā uzņēmums strādāja ar 10 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 30% vairāk nekā 2020.gadā. SIA “Eiroplasts” nodrošina darba vietas vairāk nekā 100 darbiniekiem.

 

RUS: Swedbank договорился с производителем вентиляционных систем Eiroplasts о займе на приобретение нового производственного оборудования

 

Papildu informācija:
Jānis Krops
Swedbank mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk