Image

Latvijas Universitātes bijušās Bioloģijas fakultātes telpās Rīgā, Kronvalda bulvārī jeb TechHub Riga Startup House atklāta jau otrā Swedbank kopstrādes telpa ar mērķi veicināt jaunuzņēmumu un ekosistēmas attīstību Latvijā, kā arī aktīvi palīdzēt jaunizveidotiem uzņēmumiem ar plašo kontaktu loku un Swedbank mentoru praktiskām zināšanām un pieredzi.

Ar šīs kopstrādes telpas atklāšanu, Swedbank nodrošinās fizisku telpu vēl lielākam skaitam jaunuzņēmumu. Šobrīd TechHub Riga Startup House atrodas arī TechHub Riga kopstrādes telpa.

Šī jau ir otrā Swedbank koprades telpa, kas ir sadarbības un pasākumu telpa, un, kas atbalsta gan jaunu ideju, gan visas nozares attīstību, īpaši finanšu tehnoloģiju (fintech) jomā. Ar šīs Swedbank kopstrādes telpas atklāšanu TechHub Riga Startup House, vēl vairāk nozares profesionāļiem būs iespēja savstarpēji sadarboties un veicināt jaunu, inovatīvu ideju apmaiņu.

Pirmā kopstrādes telpa tika atklāta jau 2018. gadā Swedbank centrālajā ēkā Rīgā, Balasta dambī 15, kad tika atklāts pirmais fintech akselerators Baltijā, ko organizēja Startup Wise Guys un savās telpās uzņēma Swedbank. Turpinot sadarbību ar jaunuzņēmumiem, paredzēts, ka abās kopstrādes telpās jaunuzņēmumi varēs konsultēties ar pieredzējušajiem Swedbank mentoriem, lai attīstītu savas biznesa idejas.

“Mūsu draudzība ar jaunuzņēmumu ekosistēmu turpina augt, par ko ir liels prieks. Divu gadu laikā atklājam jau otro kopstrādes telpu, šoreiz pašā sirdī – TechHub Riga Startup House. Tā nav tikai sakritība, ka Swedbank jaunatklātā kopstrādes telpa ir bijušās Bioloģijas fakultātes telpās, jo, kur bioloģija, tur arī ķīmija. Veidojot bankas un fintech jaunuzņēmumu sadarbību, tieši abpusējai ķīmijai ir svarīga loma, lai atklātu kopīgos saskarsmes punktus un kopā radītu inovācijas ar pievienoto vērtību mūsu klientiem un visai finanšu industrijai,”

– uzsver Reinis Rubenis, Swedbank vadītājs Latvijā.

“Mēs priecājamies sveikt Swedbank ar pievienošanos TechHub kopienai, lai atbalstītu jaunuzņēmumus viņu ceļā uz lielāku produkta tirgus pieprasījumu un izaugsmi. Ir lieliski redzēt Latvijas uzņēmumu atbalstu TechHub Riga – bezpeļņas nodibinājumam un vienīgajai kopstrādes telpai Rīgā, kas fokusējas uz jaunuzņēmumiem, kas attīsta produktus. Mēs ceram, ka šī sadarbība ir sākums lielākai iesaistei nākotnē,”

– sacīja Andris K. Bērziņš, TechHub Riga līdzdibinātājs un priekšsēdētājs.

Swedbank atbalsts fintech jaunuzņēmumiem

2018. gada pavasarī Swedbank atklāja savu pirmo koprades telpu, kas par mājvietu kļuva Baltijā pirmā fintech akseleratora “Wise Guys fintech” finālistiem no visas pasaules. Swedbank uzņēma Eiropā vadošā B2B (bizness – biznesam) akseleratora “Startup Wise Guys” finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmumu akseleratora divas programmas. Šo programmu ietvaros vairāk nekā 15 starptautiski jaunuzņēmumi trīs mēnešus pavadīja dinamiskā, uz mācīšanos vērstā vidē, kas salīdzināma ar ļoti intensīvu biznesa izglītību, trīs mēnešu laikā attīstot savu biznesa ideju.

Atbalstot šos agrīnās stadijas jaunuzņēmumus, Swedbank nodrošināja tiem telpu nomu bez maksas un piekļuvi dažādiem pasākumiem. Koprades telpā vairāk nekā 60 Swedbank mentori sniedza padomus un atbalstu jaunajiem uzņēmējiem, tādējādi veicinot kopējo jaunuzņēmumu ekosistēmas izaugsmi Latvijā.

Pēc akseleratora programmu noslēguma Swedbank turpināja sniegt atbalstu jaunuzņēmumiem, nodrošinot bezmaksas pieeju koprades telpām, piedāvājot arī mentoru atbalstu.

Tikpat nozīmīgi ir Swedbank rīkotie Swedbank Seedtalks pasākumi, kas kopskaitā jau notikuši 17 reizes.

Tajos diskutēts par jaunuzņēmumiem un finanšu nozarei vērtīgām tēmām, pulcējot kopā viedokļu līderus, jaunos uzņēmējus un ekspertus no Baltijas, kā arī citām pasaules valstīm.

 

Preses relīze Krievu valodā PDF

Papildu informācija:

Jānis Krops,
Swedbank Mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk