Image

Inovācijas ir ceļš uz ilgtspējīgu nākotni, un šis ir īstais brīdis apzināt un attīstīt tehnoloģiju sniegtās iespējas zaļākas nākotnes radīšanā. Decembra vidū tiešsaistē norisināsies starptautisks ilgtspējas inovāciju hakatons “Hack for the Future”, kas pulcēs dalībniekus no Baltijas un Ziemeļvalstīm, lai ar ekspertu palīdzību attīstītu jaunas idejas ar ilgtspējas potenciālu.

Organizatori aicina gan individuālus dalībniekus, gan jau esošas komandas pieteikt inovatīvas idejas tādās piecās jomās, kā viedās pilsētas, biznesa ilgtspēja, atjaunojamā enerģija, videi draudzīgs dzīvesveids un pārtika. Plašāka informācija un dalībnieku pieteikšanās: https://www.hackforfuture.eu/

 

Hakatona organizatori mudina potenciālos dalībniekus meklēt atbildes uz jautājumu “Kādu risinājumu Tu vari radīt jau tagad, lai veicinātu labāku nākotni visai sabiedrībai?”. Pandēmijas radītā negatīvā ietekme uz ekonomiku aizvien lielāku aktualitāti piešķir jautājumam, kā dzīvot tālāk gudrāk, zaļāk un ilgtspējīgāk, ņemot vērā mūsu paradumu ietekmi uz ikdienas norisēm, sabiedrību un uzņēmējdarbības procesiem.

 

“Jomās, kur nepieciešami lieli sasniegumi, jāstiprina kopīgs darbs. Risinājums plašām sistēmiskām problēmām ir rodams sadarbībā, tā gan palīdz atrast efektīvākus ceļus, gan iedod lielāku vērienu nekā to spētu rast katrs individuāli. Jaunu skatu punktu meklējumi, atvērtība viedokļiem, kritiska faktu un uzskatu izvērtēšana, daudznozaru zināšanu savienošana jaunu pieeju veidošanai – hakatons būt ietvars ideju radīšanai ar ilgtspējas potenciālu,”

– saka Swedbank vadītājs Latvijā Reinis Rubenis.

 

Ilgtspējas hakatons “Hack for the Future” norisināsies tiešsaistē no 11. līdz 13. decembrim. Hakatona mērķis ir palīdzēt dalībniekiem attīstīt idejas, lai uzņēmumiem dotu ērtus rīkus pielāgot uzņēmējdarbību ilgtspējas prasībām, veidotu ērtas un videi draudzīgas pilsētu infrastruktūras, personīgos paradumus un ilgtspējīgākas prakses pārtikas un enerģijas nozarēs.

 

Aicināti piedalīties gan individuāli dalībnieki, gan komandas ar esošām idejām, jo hakatona ietvaros būs iespēja konsultēties ar pieredzējušiem mentoriem un pārbaudīt ideju atbilstību kopā ar uzņēmumu un valsts pārvaldes pārstāvjiem. Aicināti piedalīties arī programmatūru izstrādātāji, dizaineri, produktu eksperti un citi, kam padomā savs ilgtspējas risinājums, vai vēlme pievienoties kādai no hakatona komandām.

Piedalies hakatonā šeit: https://www.hackforfuture.eu/

 

Hakatonu “Hack for the Future” organizē Swedbank kopā ar tehnoloģiju vides pārstāvjiem un ilgtspējas ekspertiem.

 

RUS: Технология для устойчивого будущего: хакатон «Hack for the Future» призывает генерировать идеи для лучшей жизни

Papildu informācijai:

Jānis Krops
Swedbank Mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk