Image

Kopš pagājušā gada attālinātā konta atvēršana ir pieejama jebkuram iedzīvotājam Baltijā, un šobrīd Citadeles mobilajā lietotnē kontu atver aptuveni katrs trešais jaunais klients Latvijā un Lietuvā, savukārt Igaunijā – divi no trim. Kopš Krievijas uzsāktās karadarbības Ukrainā Citadele filiālēs Baltijā ir saņēmusi vairāk nekā 4200 pieteikumus no Ukrainas pilsoņiem – kara bēgļiem. Lai ukraiņiem atvieglotu pieteikšanās procesu un sniegt viņiem mūsdienīgu digitālo pieredzi, turpmāk konta atvēršanu var veikt arī attālināti – Citadeles mobilajā lietotnē.

Ukrainas pilsoņiem, kuri meklē patvērumu no karadarbības Latvijā, Lietuvā vai Igaunijā, konta atvēršana ir bez maksas. Lai atvērtu kontu, līdz šim bija nepieciešams pieteikt vizīti un ierasties bankas filiālē, līdzi ņemot Ukrainā izdotu ceļošanas dokumentu vai ID, vai Latvijā izdotu termiņuzturēšanās atļauju jeb TUA (ID). Tagad ar Citadeles mobilo lietotni pieteikt bankā kontu Latvijā un Igaunijā iespējams visu diennakti. To var darīt jebkurā vietā, kur pieejami mobilie sakari un internets.

Bankas konta atvēršanas pieteikumā ir trīs vienkārši soļi: lejupielādēt Citadeles mobilo lietotni, uztaisīt pašbildi jeb selfiju, nofotografēt Ukrainā izdotu ceļošanas dokumentu vai ID, norādīt informāciju par sevi, tajā skaitā Latvijā vai Igaunijā reģistrēto telefona numuru un personas kodu. Pieteikšanās aizņem 5-7 minūtes. Ja sniegtā informācija ir korekta, ar klientu sazinās banka un vienojas par veidu, kā bankai tiks nosūtīts Latvijā izdotā TUA attēls. Klientam uz banku pēc tam nav jādodas, jo izgatavoto karti un dokumentus klients saņems uz norādīto adresi Latvijā vai Igaunijā (tuvākajā laikā arī Lietuvā).

“Citadele ir drosmīga savās digitālajās ambīcijās – mūsu galvenais mērķis ir sniegt klientiem mūsdienīgus finanšu pakalpojumus Citadeles mobilajā lietotnē jebkurā laikā un vietā. Ņemot vērā, ka ukraiņi ir kļuvusi par daļu no mūsu sabiedrības, un redzot lielo kara bēgļu pieplūdumu Baltijā, uzreiz uzsākām darbu pie mobilās lietotnes funkciju klāsta paplašināšanas,”

saka Vladislavs Mironovs, Citadeles valdes loceklis stratēģijas realizācijas, digitālās un biznesa attīstības jautājumos.

“Līdz šim visā Baltijā esam saņēmuši vairāk nekā 4200 Ukrainas pilsoņu pieteikumu, kā arī bijām atsaucīgi, organizējot mobilās filiāles atsevišķu ukraiņu apkalpošanai. Ņemot vērā, ka bankas konts mūsdienās ir pamata vajadzība, iespēja atvērt to attālināti palīdzēs šo procesu   veikt ērtāk un mūsdienīgāk,”

piebilst Mironovs.

Atverot kontu attālināti, Ukrainas pilsoņi saņem pēc izvēles kādu no Citadeles X kartēm, kas ļauj veikt bezkontakta norēķinus un limita ietvaros izņemt skaidru naudu bez komisijas maksas – neierobežotu reižu skaitu Citadeles bankomātos un vienu reizi mēnesī citos bankomātos jebkur pasaulē.

2019.gada februārī Citadele Latvijā sāka piedāvāt jaunu veidu, kā kļūt par bankas klientu un saņemt X Smart maksājumu karti, piesakoties pakalpojumam attālināti un neapmeklēt bankas filiāli. Kopš 2021. gada vasaras, arī mazie un vidējie uzņēmēji kontu var atvērt attālināti, un šobrīd divi no trīs uzņēmējiem izmanto šo iespēju.

Par banku Citadele

Citadeles misija ir modernizēt banku nozari un sniegt privātpersonām un uzņēmējiem visā Baltijā vairāk iespēju. Citadele ir otrā lielākā banka Latvijā pēc aktīviem un kredītportfeļa apjoma biznesa klientiem. 2021. gadā Baltijā jaunos aizdevumos Citadele izsniedza 1.1 miljardus eiro, kopējam kredītportfelim sasniedzot 2.7 miljardus, savukārt depozītu apjoms uz gada beigām veidoja 3.8 miljardus eiro.

Līdztekus klasiskajiem bankas pakalpojumiem Citadele saviem klientiem piedāvā virkni jaunākās paaudzes finanšu tehnoloģijās bāzētu pakalpojumu, piemēram,  mūsdienīgu lietotni, bezkontakta norēķinus un zibmaksājumus. Citadele pirmā Baltijā sāka piedāvāt iespēju atvērt kontu ar selfiju, maksāt ar gredzenu un veikt pārskaitījumus uz mobilā tālruņa numuriem.

Citadeles grupa tiek pārvaldīta no Latvijas. Tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Papildu informācija:
Kristīne Mennika
Korporatīvās komunikācijas vadītāja
AS “Citadele banka”
Tālr. 26528533          
E-pasts: Kristine.Mennika@citadele.lv
www.citadele.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk