Image

Salīdzinot ar pagājušā gada pirmajiem astoņiem mēnešiem,  šogad izsniegts par 62 % lielāks finansējums lauksaimniecības tehnikas iegādei un vairāk nekā par pusi pieaugusi jaunas tehnikas iegāde, liecina Citadele Leasing dati par izsniegto finansējumu. Lauksaimnieki veiksmīgi apguvuši Eiropas Struktūrfondu atbalsta instrumentus, turklāt laba raža varētu sekmēt tālāku tehnikas atjaunošanu un modernizāciju.

“Lauku atbalsta dienesta (LAD) līdzfinansējums un Citadele Leasing vēlme attīstīt zaļās kreditēšanas projektus pozitīvi ir ietekmējusi novecojušās lauksaimniecības tehnikas nomaiņu uz modernu, efektīvu un uzticamu aparatūru. Gudrāka lauksaimniecība ir virziens, kurā būtu jāskatās, lai panāktu labāku rezultātu, iztērējot mazāk resursu, tādejādi mazinot savu darbību ietekmi uz vidi,”

skaidro Pēteris Plaudis, Citadele Leasing vadītājs Latvijā.

Lauksaimniecības tehnikas finansējuma īpatsvars pret kopumā izsniegto finansējumu pieaudzis no 12 % līdz 16 %, savukārt kopējais Citadele Leasing izsniegtais finansējums gada pirmajos astoņos mēnešos pieaudzis par 35 %.

Visvairāk pirkti traktori, kombaini un dažāda vieda uzkarināmā tehnika – sējmašīnas, augsnes apstrādes tehnika, miglotāji, piekabes, lopbarības gatavošanas tehnika.

“Šogad raža ir bijusi salīdzinoši laba, kas varētu sekmēt tālāku tehnikas atjaunošanu nākamajiem gadiem, taču cik aktīva tā būs – lielā mērā ir saistīts ar globālajiem notikumiem – kara un sausuma izraisīto graudu pieejamību, kā arī pozitīvajiem faktoriem, piemēram, LAD jauno plānoto atbalsta programmu. Lai izvērtētu savas iespējas, aicinām saimniecības laicīgi vērsties pie finanšu partneriem, lai kopīgiem spēkiem saprastu tuvākā gada plānu, jo finansējums pieejams gan tehnikas iegādei, gan apgrozāmajiem līdzekļiem, piemēram, izejvielu iegādei,”

papildina Plaudis.

Par Citadele Leasing  

Citadele Leasing ir Citadele grupas uzņēmums ar filiālēm Igaunijā un Lietuvā, kas Baltijas privātpersonām un uzņēmumiem piedāvā pilnu līzinga pakalpojuma klāstu, kā arī ilggadējās nozares zināšanas, labākos profesionāļus, izcilu klientu servisu un mūsdienīgākos digitālos risinājumus. 

Papildu informācija: 
Kristīne Mennika 
Korporatīvās komunikācijas vadītāja 
AS “Citadele banka” 
Tālr. 26528533 
E-pasts: Kristine.Mennika@citadele.lv 
www.citadele.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk