Image
  • Finanšu nozares asociācijas biedri Rīgas Biznesa skolas bakalaura izglītības programmai “Datorzinātne un organizāciju tehnoloģijas” pasniedza čeku 377 600 EUR vērtībā
  • Asociācijas biedri nodrošinās prakses un darba vietas
  • Izglītības jomā Latvija nopietni piesaka sevi reģionā

Rīgas Biznesa skolas bakalaura izglītības programmai “Datorzinātne un organizāciju tehnoloģijas”, ko īsteno Latvijas Universitāte (LU) un Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Finanšu nozares asociācijas biedri sniegs gan finansiālu atbalstu 355 090 EUR apmērā, kas ir līdzvērtīgs stipendiju apjomam 21 studentam, gan finansēs nepieciešamo iekārtu iegādi un programmas popularizēšanas aktivitātes. Asociācijas biedri apliecina gatavību sniegt stažēšanās iespējas akadēmiskajam personālam, kā arī nodrošinās studentus ar prakses un darba vietām. Kopējais finansiālais atbalsts jaunajai izcilības programmai ir.

“Mums kopīgiem spēkiem ir izdevies Latviju izcelt ne vien Baltijā, bet visā reģionā, nopietni piesakot sevi izglītības jomā – piedāvāt iespēju saņemt Bufalo Universitātes un Latvijas vadošo universitāšu zināšanas un dubultdiplomu tepat Latvijā ir liels sasniegums! Finanšu nozares asociācija ir gandarīta redzēt, ka visu pušu aktīvs darbs pie jaunās biznesa un IT apmācību programmas ir realizējies dzīvē. Tas palīdzēs mums attīstīt starptautiskos biznesa pakalpojumu ekselences centrus, nodrošinot nepieciešamos cilvēkresursus un veicinot mūsu valsts konkurētspēju digitālo finanšu pakalpojumu jomā. Apliecinu finanšu nozares gatavību sniegt gan finansiālu, gan praktisku atbalstu programmas īstenošanā,”

– skaidroja Finanšu nozares asociācijas vadītāja Sanda Liepiņa.

Stipendijas 355 090 EUR apmērā nodrošinās BlueOrange Bank, banka Citadele, Luminor, SEB banka un Swedbank. Prakses vietas programmas studentiem nodrošinās Swedbank, Privatbank un UniCredit Leasing. Stažēšanās iespējas akadēmiskajam personālam, profesoru konsultācijas programmas satura un kvalitātes nodrošināšanā sniegs Swedbank eksperti. Banka Citadele sniegs finansiālu atbalstu Business Intelligence Lab iekārtu iegādei, savukārt visi Finanšu nozares asociācijas biedri – marketinga aktivitātēm.

Kā jau tika informēts, šodien LU un RTU sadarbībā ar Bufalo Universitāti (ASV) paziņoja par jaunu informācijas tehnoloģiju (IT) izcilības bakalaura studiju programmu, kuru koordinēs RTU Rīgas Biznesa skola (RBS), aicinot tai pieteikties jau maijā. Atklāšanas pasākumā tika prezentēta arī vienota IT izglītības platforma “Baltijas IT sabiedrība” jeb BITS, lai ik gadu sekmētu 3000 IT profesionāļu sagatavošanu Latvijā.

Pirmajā gadā studijām Baltijas IT līderības bakalaura programmā “Datorzinātne un organizāciju tehnoloģijas”, ko īsteno LU un RTU, tiks uzņemti 60 studenti. Studijas notiks angļu valodā pēc pasaules vadošo universitāšu standartiem, ko koordinēs RBS. Programmā IT kompetences tiks integerētas ar komunikācijas, projektu vadības, mākslas, tiesībzinātņu, finanšu un citām prasmēm, kas sniegs studējošajiem pamatu veiksmīgai karjerai “digitalizētajā laikmetā”.

Studijas vadīs pasniedzēji ar starptautiski vadošu akadēmisko un arī profesionālo pieredzi, kā arī ar valsts atbalstu 2019. gada rudenī tiks uzsākta pasniedzēju kvalifikācijas celšanas programma ASV. Studenti ar izciliem mācību sasniegumiem un/vai nepietiekamu finansiālo atbalstu varēs pretendēt uz nozares uzņēmumu stipendijām. Pieteikšanās studijām sāksies 20. maijā. Plašāka informācija par IT līderības bakalaura studiju programmu ir pieejama: www.BITL.lv.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk