Image

Latvijas uzņēmumi, kuri dibināti pēdējo septiņu gadu laikā un kuru apgrozījums ir līdz pieciem miljoniem eiro, vēl līdz 10. jūlijam var pieteikties Pasaules Uzņēmējdarbības kausa (EWCEntrepreneurship World Cup) nacionālajam finālam. Tas Latvijā norisināsies jau otro reizi. Latvijas nacionālā fināla pieci finālisti saņems bezmaksas apmācības pieredzējušu profesionāļu vadībā, kā arī iespēju piedalīties EWC rīkotā akseleratorā un apmainīties ar pieredzi ar citiem uzņēmumiem no visas pasaules. Latvijas finālists galvenajā balvā iegūs iespēju aizstāvēt savu biznesa ideju EWC globālajā finālā Rijādā, Saūda Arābijā, kā arī iespēju piedalīties pilnībā apmaksātā starptautiskā konferencē sava biznesa attīstībai.

Latvijas Pasaules Uzņēmējdarbības kausa nacionālais fināls norisināsies 25. augustā un tiks pārraidīts tiešraidē televīzijas kanālā TV24 un Swedbank sociālo tīklu kanālos. Arī šogad tiks organizēts skatītāju balsojums, kura uzvarētājs saņems īpašu skatītāju simpātiju balvu.

Līdz 10. jūlijam ikviens uzņēmums, kas ir reģistrēts un dibināts Latvijā, sākot no 2016. gada ar apgrozījumu līdz pieciem miljoniem eiro, ir aicināts iesniegt savu pieteikumu angļu valodā platformā www.entrepreneurshipworldcup.com. Jūlija vidū tiks izziņoti 1. atlases kārtas rezultāti, atklājot uzņēmumus, kuri tiks aicināti ar savu biznesa ideju startēt Latvijas nacionālajā finālā. Galvenie uzņēmuma izvērtēšanas kritēriji: produkts, tā potenciāls, biznesa modeļa paredzamība un komanda.

Latvijas nacionālā fināla uzvarētajam būs iespēja sacensties par iekļūšanu starp pasaulē labākajiem 100 uzņēmumiem, lai tālāk cīnītos par vietu globālajā finālā, kas norisināsies Rijādā, Saūda Arābijā. Iepriekšējā gada Latvijas uzvarētājs uzņēmums HyMet.eu, pērn iekļuva 25 labāko uzņēmumu vidū. Kopējais balvu fonds mērāms viena miljona ASV dolāru apmērā, kā arī valstu uzvarētājiem dalībniekiem būs pieejamas investīciju iespējas un atbalsts no tādiem pakalpojumu sniedzējiem kā AWS, Freshworks, Google Cloud, Hubspot, Stripe, Zoom un citiem.

Pasaules Uzņēmējdarbības kausa nacionālā fināla rīkotāji ir Swedbank kopā ar partneriem – Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK), Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA), Riga TechGirls, kā arī informatīvo atbalstītāju TechChill. Nacionālais fināls Latvijā norisināsies 25. augustā, kura ietvaros katru no pieciem finālistiem izvērtēs žūrijas sastāvs no Swedbank, LTRK, LIAA un Riga TechGirls.

Savu dalību konkursā uzņēmēji aicināti pieteikt šeit.

Par Pasaules Uzņēmējdarbības kausu

Swedbank kopš 2020. gada oktobra kļuvusi par Global Entrepreneurship Network pārstāvi Latvijā. Šī pārstāvība paver unikālas tiesības jau otro reizi organizēt EWC nacionālo finālu Latvijā, kas ir pasaules vadošā inovatīvās uzņēmējdarbības ekosistēma un notiek vairāk nekā 200 valstīs.

RUS: Еще до 10 июля можно подавать заявки на участие в Кубке мира по предпринимательству

 

Papildu informācija:
Jānis Krops
Swedbank mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk