Image

Uzņēmējiem no Latvijas vēl tikai nedēļu ir iespēja pieteikties Pasaules Uzņēmējdarbības kausam (Entrepreneurship World Cup), lai sacenstos par iespēju pārstāvēt savu biznesa ideju gan Latvijā, gan ārvalstīs. Aicināti pieteikties uzņēmumi, kas dibināti pēdējo piecu gadu laikā un kuru gada apgrozījums ir līdz pieciem miljoniem eiro. Jau šobrīd interesi par konkursu izrādījuši vairāk nekā 40 Latvijas uzņēmumu. Pieteikšanās atvērta līdz 24. maija pl. 23.59.

Līdz 24. maijam ikviens uzņēmums, kas ir reģistrēts Latvijā un atbilst apgrozījuma un dibināšanas gada kritērijiem, ir aicināts iesniegt savu pieteikumu angļu valodā. No 25. maija žūrijas locekļi –– eksperti no Swedbank, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK), Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA), TechChill un Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas –– izvērtēs iesniegtos pieteikumus un maija beigās izziņos uzņēmumus, kuri tiks aicināti savu biznesa ideju pārstāvēt Latvijas Nacionālajā finālā 18. jūnijā. Galvenie uzņēmumu izvērtēšanas kritēriji: produkts, tā potenciāls, biznesa modeļa paredzamība un komanda.

Iesniegto pieteikumu vidū pārstāvētas tādas uzņēmējdarbības jomas kā mākslīgais intelekts, uzņēmumu programmatūras, blokķēdes risinājumi, tīrās tehnoloģijas, izglītības tehnoloģijas, elektroniskie sakari, finanšu tehnoloģijas, veselība un labsajūta, ilgtspējīgu apģērbu ražošana u.c.

“Liels prieks par uzņēmumiem, kuri saredz sava biznesa potenciālu ne tikai Latvijā, bet arī gatavi izmantot augošā eksporta un pasaules ekonomikas iespējas. Uzņēmumu aktivitāte apliecina vēlmi un interesi gūt jaunu un pieredzi sava biznesa attīstībā. Aicinām uzņēmumus izmantot iespēju pieteikties un doties pretim jauniem izaicinājumiem. Pasaules Uzņēmējdarbības kauss Latvijā notiks pirmo reizi un tā būs jauna pieredze un nebijis kopīgs piedzīvojums mums visiem,”

-saka Lauris Mencis, Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītājs.

Uzņēmumi, kas būs iesnieguši pieteikuma anketu, varēs pievienoties globālā Akseleratora #1 saturam, kura ietvaros uzņēmumiem tiks piedāvātas vairākas virtuālas izglītojošas apmācības iespējas, lai vērtīgāk sagatavotos Nacionālajam finālam un uzlabotu savas prasmes tādās jomās kā klienta un nozares izzināšana, personīgās un komandas prasmes; radošums un problēmu risināšana, biznesa pieeja, lifta runa. Nacionālais fināls norisināsies 18. jūnijā. Savukārt, Nacionālā fināla uzvarētājs nokļūs globālā Akseleratorā #2, kura ietvaros sešu nedēļu garumā starp TOP 250 uzņēmumiem no visas pasaules pārstāvēs savu biznesa ideju un attīstīs to plašāk ar mentoru palīdzību. No 250 uzņēmumiem tiks atlasīti TOP 100, kas tālāk sacentīsies Globālajā finālā. 

Pasaules uzņēmējdarbības kausa mērķis ir veicināt dažādu valstu, tostarp, arī Latvijas uzņēmumu konkurētspēju globālā tirgū. Tāpat dalība šajā konkursā palīdz celt Latvijas uzņēmumu globālo atpazīstamību. Pasaules Uzņēmējdarbības kausa Nacionālo finālu rīko Swedbank kopā ar LTRK, LIAA, TechChill un Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociāciju.

Pieteikšanās līdz 24. maijam.

Dalībnieku anketa pieejama: platform.entrepreneurshipworldcup.com

 

Par Pasaules Uzņēmējdarbības kausu
Swedbank kopš 2020. gada oktobra kļuvusi par Global Entrepreneurship Week organizatoru Latvijā. Sadarbība ar Global Entrepreneurship Network paver arī unikālas tiesības pirmo reizi organizēt Entreprenurship World Championship (EWC) finālu Latvijā, kas ir pasaules vadošā inovatīvās uzņēmējdarbības ekosistēma un notiek vairāk nekā 200 valstīs. Šogad iecerēts, ka Pasaules Uzņēmējdarbības kauss sasniegs 175 000 dalībnieku skaitu.

Papildu informācija:
Jānis Krops,
Swedbank Mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

 

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk