Image

Swedbank un viens no vadošajiem tulkošanas birojiem Ziemeļeiropā AD VERBUM vienojušies par sadarbību. Swedbank pārfinansējusi uzņēmuma ieguldījumus 160 tūkstošu eiro apmērā un piešķīrusi papildus 200 tūkstošus. Uzņēmums AD VERBUM pazīstams ne tikai kā viens no lielākajiem tulkošanas birojiem ar iespēju nodrošināt tulkojumus vairāk nekā 150 valodās, bet arī ar mecenātismu, piešķirot gan stipendijas Latvijas Universitātes studentiem, gan arī ieguldot līdzekļus kultūrvēsturiskās Hāmaņa muižas atjaunošanā Pārdaugavā.

AD VERBUM pārfinansējusi līdzšinējos 160 tūkstošu eiro vērtos ieguldījumus tulkošanas biroja telpu vajadzībām, kā arī papildus piesaistījusi 200 tūkstošus eiro Hāmaņa muižas atjaunošanas projektam.

Kā stāsta AD VERBUM viena no dibinātājiem Zelma Diāna Vidiņa –

“Mūsu uzņēmuma devīze ir “Viens vēstījums, viena valoda”, jo ticam, ka, lai cik dažādi cilvēki nebūtu, mēs allaž spējam vienoties kopējā valodā. Un AD VERBUM šī vienotā valoda ir mūsu saknes – mēs, kā bijušie Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes studenti, uzskatām par savu pienākumu pateikties savai augstskolai, kura mums deva iespējas palūkoties uz pasauli plašāk un drošāk. Šīs zināšanas palīdzējušas mums augt kā uzņēmējiem un savas jomas profesionāļiem. Tāpēc mēs vēlamies dot savu artavu šī ceļa turpināšanā, piešķirot stipendijas topošajiem profesionāļiem. Tāpat mūsu nākošais izaicinājums ir Rīgas kultūrvēsturiskā mantojuma atgriešana tā sākotnējā burvībā, jo tā ir daļa no mūsu kopējās vēstures. Hāmaņa muižiņas ēka Pārdaugavā ir piedzīvojusi dažādus laikus un dažādus iemītniekus, bet nu mēs ceram, ka tā atdzims savā sākotnējā izskatā, lai priecētu visus vēsturiskā mantojuma mīļotājus”.

Tikmēr Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītājs Lauris Mencis atzīst, ka

“ir liels gandarījums sadarboties ar AD VERBUM, kas ne tikai domā par sava biznesa attīstību, bet arī ieguldījumu sabiedrībai nozīmīgos kultūrvēsturiskos objektos. AD VERBUM ir izaudzis par vienu no lielākajiem tulkošanas un teksta pielāgošanas uzņēmumiem Ziemeļeiropā tieši sava globālā redzējuma dēļ. Tāpēc esam ļoti priecīgi ne tikai sadarboties finansējuma piešķiršanā tulkošanas biroja telpu vajadzībām, bet arī netieši līdzdarboties muižas atjaunošanā, lai Rīgā būtu vēl viena sakārtota vēsturiskās arhitektūras mantojuma pērle.”

Hāmaņa muižas ēka Pārdaugavā ir celta 1886.gadā un nosaukta par godu tuvumā esošajai Apgaismības laikmeta filozofa Johana Georga Hāmaņa vārdā nosauktajai ielai. Sākotnēji nams kalpojis par stiepļu fabrikas direktora māju, vēlāk ēkā ierīkota zīmuļu fabrika un kinoteātris “Komēta”. Padomju Savienības laikā nams pārveidots par daudzdzīvokļu namu. Savukārt pēc Latvijas valstiskuma atjaunošanas Hāmaņa muižiņas ēkai piešķirts Valsts nozīmēs arhitektūras pieminekļa statuss un kopš 2019.gada tas atrodas AD VERBUM īpašumā, kas apņēmies veikt nama restaurāciju.

Uzņēmums AD VERBUM dibināts 2002.gadā un ir ģimenes uzņēmums, kas nodarbojas ar tulkošanas un teksta pielāgošanas darbiem. Spējot strādāt vairāk nekā 150 valodās, AD VERBUM ir viens no lielākajiem šāda profila uzņēmumiem Ziemeļeiropā. Uzņēmums teju vienādās daļās pieder Marikai, Viestartam un Zelmai Diānai Vidiņiem. Aizvadītajā gadā uzņēmums strādājis ar 1,3 miljonu eiro lielu apgrozījumu un 32 tūkstošu eiro peļņu.

 RUS: Одно из крупнейших в Северной Европе бюро переводов AD VERBUM договорилось со Swedbank о сотрудничестве по восстановлению культурно-исторического наследия Риги

Papildu informācijai:
Jānis Krops
Swedbank Mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk