Image

Finanšu nozares asociācija (Asociācija) kopā ar Junior Achievement Latvia un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību (LIZDA) un sadarbībā ar Eiropas Banku federāciju trešo gadu pēc kārtas organizē viktorīnu “European Money Quiz” ar mērķi izglītot jauniešus dažādos finanšu pratības jautājumos.

“Viena no Asociācijas prioritātēm ir izglītošanas pasākumi finanšu jomā, ‘’European Money Quiz’’ ir lielisks instruments, kā pilnveidot jauniešu zināšanas par finansēm. Rekordlielais klašu skaits, kas pieteiktas nacionālajam finālam, ir apliecinājums tam, ka Eiropas Banku federācijas iniciatīva veicināt jauniešu finanšu pratību ir nozīmīga un vērtīga. Ticu, ka Latvijas skolēniem ir labas finanšu prasmes, dalība “European Money Quiz” tās noteikti palīdz vēl stiprināt. Gatavojoties sacensībām, aicinu izmantot Asociācijas sagatavotās testa viktorīnas Kahoot! platformā, lai iegūtu labākos rezultātus”,

 – norāda Asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanita Bajāre.

Finanšu pratība ir jāpilnveido arī ārkārtējās situācijas apstākļos, tādēļ šogad “European Money Quiz” nacionālais fināls notiks tiešsaistē Kahoot! Challenge formātā no šī gada 12. maija līdz 31. maijam. Savukārt 1.jūnijā Asociācijas mājaslapā tiks paziņoti viktorīnas uzvarētāji.

Kahoot! Challenge nozīmē, ka katra klase “European Money Quiz” viktorīnā varēs piedalīties tikai vienu reizi, ievadot savu unikālo kodu saitē, kura tiks izsūtīta 12. maija rītā.  

Asociācija divus skolēnus un skolotāju no nacionālā fināla uzvarētāju klases vedīs izglītojošā braucienā uz Briseli, kad ceļošanas apstākļi būs droši.

Šogad klases, kas Latvijas nacionālajā finālā iegūs visvairāk punktu skaitu, vienu dienu izglītojošajās aktivitātēs iesaistīs Swedbank, Luminor, SEB banka, Banka Citadele un BlueOrange Bank.

Par ‘’European Money Quiz’’ viktorīnu

Lai uzlabotu finanšu pratību jauniešiem vecumā no 13 līdz 15 gadiem (7.-9.kl.), Eiropas Bankas federācija sadarbībā ar banku asociācijām 28 Eiropas valstīs organizē “European Money Quiz” viktorīnu. Šis ir trešais gads, kad EBF un tās biedri ar bezmaksas mācību platformas “Kahoot!” palīdzību aicina Eiropas skolēnus pārliecināties par savu finanšu pratību, ietverot dažādus jautājumus par finansēm, matemātiku un kiberdrošību.

EMQ_vizualis

Plakāts pdf formātā 

Vairāk: https://ej.uz/EMQ2020

 

Papildu informācijai:

Sabīne Spurķe

E-pasts: sabine.spurke@financelatvia.eu 

Tālr.: +371 20604166

Komunikācijas vadītāja

Finanšu nozares asociācija

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk