Image

Metālapstrādes uzņēmums “Zieglera Mašīnbūve” vienojies ar Swedbank par ieguldījumiem jaunu ražošanas iekārtu un tehniskā atbalsta telpu iegādē. Par nepilniem 800 tūkstošiem eiro iegādāta jaudīgāka lāzergriešanas iekārta metāla loksnēm, kā arī pusautomātiska metināšanas iekārta – robots. Savukārt par 612 tūkstošiem eiro iegādātas ražoto produktu apkopju un servisa telpas Dānijā.    

 

Kā uzsver uzņēmuma vadītāja Olga Krušinska:

“”Zieglera Mašīnbūve” ir uzņēmums, kas specializējas ļoti plaša klāsta produktu ražošanā. Atsevišķas sagataves nepieciešams veidot no biezākiem metāliem, kur lieti noderēs jaudīgāka metālu sagriešanas iekārta. Savukārt izaicinājumi darba tirgū nav gājuši secen arī “Zieglera Mašīnbūvei” – atrast kvalificētus metinātājus paliek aizvien sarežģītāk, tāpēc uzņēmums nolēmis ieguldīt tādās metināšanas iekārtās, kas ļauj amortizēt darba spēka trūkumu ar daļēji automatizētiem mehānismiem. Bez tam uzņēmums prognozē, ka, klimata pārmaiņu ietekmē, tuvāko gadu laikā sagaidāma lielāka lauksaimniecības sektora intensitāte Eiropas Ziemeļos, tāpēc  jau savlaicīgi vēlas stiprināt savas pozīcijas Skandināvijas tirgū, izveidojot savu produktu pārdošanas atbalsta punktu”.

“Zieglera Mašīnbūve” tika dibināta 1997.gadā un ir labi zināms kā viens no pirmajiem Latgales uzņēmumiem, kas īpašu uzmanību veltījis darbinieku labbūtībai. Tāpat uzņēmums ir viens no vadošajiem darba devējiem Daugavpilī un tā darbības pamatvirzieni ir mašīnbūve, metālapstrāde un automobiļu detaļu ražošana. Saražoto produkciju uzņēmums eksportē uz 18 valstīm Eiropā, Āzijā, Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā.

Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītāja vietas izpildītājs Jevgenijs Ivanovs norāda:

“”Zieglera Mašīnbūve” ir viens no pirmajiem ārvalstu kapitāla vēstnešiem Latvijā, kurš darbību uzsāka vēl 90.-os gados. Uzņēmums sevī iemieso Vācijas ražošanas augstos standartus un arī rūpes par savu darbinieku labsajūtu. Ne velti “Zieglera Mašīnbūve” ir Cīglera ģimenes uzņēmums, kas cenšas pret katru darbinieku izturēties kā pret ģimenes locekli. Tādēļ nav ne mazāko šaubu par šī uzņēmuma biznesa ilgtspēju, jo motivēti un aprūpēti darbinieki ir panākumu atslēga ikvienā biznesā.”

SIA “Zieglera Mašīnbūve” dibināta 1997.gadā Daugavpilī un pieder Vācijā reģistrētajai “Martin Ziegler GmbH and Co. KG”. Uzņēmuma pirmsākumi meklējami 1923.gadā, kad Martina Cīglera ģimene sāka nodarboties ar elektroiekārtu tirdzniecību un lauksaimniecības tehnikas ražošanu. Uzņēmums ir viens no vadošajiem darba devējiem visā Latgalē, nodarbinot vidēji 300 darbinieku. Aizvadītajā finanšu gadā “Zieglera Mašīnbūve” strādājusi ar teju pusotra miljona eiro lielu peļņu un vairāk nekā 22  miljonu eiro lielu apgrozījumu.

RUS: Zieglera Mašīnbūve инвестирует 1,4 миллиона евро в новое оборудование металлообработки и укрепит свою экспортную мощность в Скандинавии

 

Papildu informācijai:
Jānis Krops
Swedbank Mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk