Image

Investīciju fonds Hansa.RE vienojies ar Swedbank par finansējumu 5,7 miljonu eiro apmērā īpašuma iegādes refinansēšanai un saules elektrostacijas izveidei, kas izvietota uz fonda pārvaldītās biroja ēkas Elijas ielā 17 jumta.

Saules paneļi ir uzstādīti uz fondam piederošo ēku jumtiem ar mērķi mazināt ietekmi uz vidi un neatkarību no potenciālā strauja elektrības izmaksu palielinājuma. Uzstādīto paneļu kopējā jauda sasniegs 275 kW un saražotā elektroenerģija tiks izmantota ēkas nomnieku elektroenerģijas patēriņam. Izbūvētā saules elektrostacija nodrošinās, ka ik gadu atmosfērā nenonāks 80 tonnas CO2 izmešu.

Kā norāda Daniils Ruļovs, Hansa.RE valdes loceklis:

“Pateicoties tehnoloģiju attīstībai, alternatīvās jeb zaļās enerģijas ražošana pašu patēriņam kļūst aizvien populārāka. Pēc saules enerģijas izmantošanas priekšrocību analīzes un izpētes, mēs secinājām, ka saules radītā enerģija mums palīdzēs samazināt ietekmi uz apkārtējo vidi, ka arī pasargāt mūsu objekta nomniekus no potenciālā strauja elektrības izmaksu palielinājuma. Biroja ēkā lielākais enerģijas patēriņš ir tieši dienas laikā, kad saules paneļi aktīvi ražo elektrību. Saules paneļi ir drošs veids, kā būt neatkarīgam no energoresursu cenu svārstībām. Lai gan saules elektrostacijas izveide prasīja ievērojamu finanšu ieguldījumu, saražotās elektroenerģijas izmantošana pašpatēriņa vajadzībām ir komerciāli pamatota investīcija.”

Jevgenijs Ivanovs, Swedbank Lielo uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītājs uzsver:

“Mēs aizvien biežāk redzam, ka nekustamo īpašumu jomā attīstītāji jau savlaicīgi iegulda ilgtspējīgos risinājumos, kas nomniekiem un pircējiem ne tikai būtiski uzlabo dzīves komfortu, bet sniedz arī finansiālu ietaupījumu ilgtermiņā. Ilgtspējīga sabiedrība ir mūsu bankas viens no mērķiem, tāpēc pievēršam īpašu uzmanību tam, lai klienti saņemtu labākos iespējamos finanšu pakalpojumus, kas atbalstītu viņu ilgtspējas centienus.”

Hansa.RE ir Latvijas kapitāla nekustamo īpašumu investīciju fonds, kas pārvalda HansaRE Fund I KS nekustamo īpašumu ieguldījumus. Ieguldījumu pārvaldnieka misija ir nodrošināt pievilcīgu ienesīgumu Fonda investoriem, vienlaicīgi sabalansējot ieguldījumu riskus un aktīvu augsto kvalitāti ar profesionālas un atbildīgas komandas līdzdalību. Savukārt, mērķis – darboties sabiedrības un katra mūsu investora ilgtermiņa interesēs. Mūsu īstenotā vides, sociālā un uzņēmējdarbības korporatīvā pārvaldība spēj uzlabot ieguldījumu portfeļu rezultātus, tāpēc, attīstot savus objektus, rūpējamies, lai tie atbilstu mūsdienu vides un ESG standartiem.

Investīciju ilgtspēja ir viena no Hansa.RE pamatvērtībām. Tai ir būtiska nozīme, lai radītu pievienoto vērtību ieguldījumiem. Vides, sociālie un pārvaldības kritēriji ir mūsu uzņēmuma darbības standartu kopums, ko izmantojam, lai uzlabotu nekustamo īpašumu stāvokli ilgtermiņā, pievēršot uzmanību gan tehniskajiem risinājumiem, gan pārvaldības procesam.       

 

 RUS: Выделено почти 6 миллионов евро инвестиционному фонду Hansa.RE, в том числе на создание солнечной электростанции

 

Papildu informācijai:
Jānis Krops
Swedbank Mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk