Image

Swedbank klienti tagad var izmantot biometriju (pirksta nospiedumu vai sejas attēlu viedierīcē), lai ātri un ērti apstiprinātu savus pirkumus internetā. Papildu autentifikācijas veids ir arī  drošības instruments digitālajā vidē, lai pirkumu ar karti varētu apstiprināt tikai tās likumīgais lietotājs.  

Patlaban Latvijā biometriju izmanto jau vairāk nekā 220 000 Swedbank klientu, līdz ar to jaunā iespēja būs noderīga lielam iedzīvotāju skaitam.

Iepērkoties ar karti internetā, papildu drošībai klienti tiek novirzīti uz internetbanku, kur nepieciešams apstiprināt pirkumu ar izvēlētajiem autentifikācijas līdzekļiem. Tagad starp šiem līdzekļiem ir arī biometrija jeb viedierīcē izmantojamais pirksta nospiedums vai sejas attēls. Ar pirkuma papildu apstiprināšanu tiek nodrošināta divkāršā verifikācija un novērsta kartes datu neatļauta izmantošana. Padarot šo soli ērtāku klientam, piedāvājam izvēlei arī biometriju, esam šo procesu atvieglojuši un padarījuši ātrāku,”
-norāda Liene Gasiņa, Swedbank Karšu atbalsta daļas vadītāja.

Lai izmantotu Swedbank karti pirkumiem internetā, klientam vispirms internetbankā vai mobilajā lietotnē ir jāaktivizē iespēja veikt pirkumus internetā ar šo karti. Pēc tam, veicot pirkumu internetā, maksājuma apstiprināšanai klientam tiek piedāvāts tāds apstiprināšanas veids, kas ir izmantots kā pēdējais: Smart-ID vai jaunā iespēja — biometrija. Piemēram, ja klients, pēdējo reizi autorizējoties Swedbank lietotnē, izmantoja biometriju, tā tiks automātiski piedāvāta kā tiešsaistes pirkuma apstiprināšanas metode. Tādējādi sistēma seko līdzi tam, kurai metodei klients dod priekšroku. Taču klients var izvēlēties arī otru metodi, ja attiecīgajā brīdī nevēlas vai nevar izmantot iepriekš lietoto.

Arī digitālajā vidē ir jārūpējas par drošību

Neraugoties uz šīs jaunās un ērtās iespējas ieviešanu, iesakām klientiem pirms pirkuma vienmēr pārliecināties par izvēlētā interneta veikala uzticamību un sargāt savus kartes datus drošībā. Atgādinām arī — ja klients tiek lūgts darījumu apstiprināt ar Smart-ID kodiem, to ievadīšanas vienmēr pārliecinieties par darījuma pareizību. Nekad neapstipriniet ar Smart-ID/biometriju nekādu darbību, ko neesat paši iniciējuši. Ja ir radušās aizdomas, ka jūsu kartes dati varētu būt kļuvuši zināmi trešajām personām, visdrošākais risinājums ir bloķēt karti un pieteikt kartes aizstāšanu. Ja karti pirkumiem internetā izmantojat reti, varat iespēju maksāt ar to par pirkumiem internetā aktivizēt tikai uz laiku, lai veiktu konkrēto pirkumu.

Plašāka informācija par iepirkšanos internetā ir pieejama šeit:

https://www.swedbank.lv/private/cards/features/3dSecure (LV).

RUS: Клиенты Swedbank покупки в интернете могут подтверждать отпечатком пальца или изображением лица

Papildu informācija:
Jānis Krops,
Swedbank mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk