Image

Turpmāk visiem Swedbank klientiem, kuri aizmirsuši savas maksājumu kartes PIN kodu, būs iespēja to apskatīt bankas mobilajā lietotnē. Kā rāda Swedbank dati, pērnā gada laikā apmēram 18 tūkstoši iedzīvotāju uz kādu laiku vai pavisam ir aizmirsuši savas maksājumu kartes PIN kodu, un tas ir biežākais iemesls, kāpēc klienti izvēlas pasūtīt jaunas kartes.  

Apskatīt aktuālo maksājumu karšu PIN kodus Swedbank mobilajā lietotnē varēs neierobežotu skaitu reižu. Katrā apskates reizē būs nepieciešams autorizēties lietotnē no jauna, izmantojot Smart-ID vai kodu kalkulatoru. Maksājumu kartes PIN kods būs redzams 30 sekundes, un šajā laikā tas jāpaspēj iegaumēt vai arī jāautorizējas atkārtoti. Svarīgi atcerēties par savu datu drošību un pārliecināties, ka PIN kodu neredz citas personas.

“Norēķini ar maksājumu kartēm kļuvuši par mūsu ikdienu, un tieši pandēmijas laikā karšu norēķini apsteidz pirkumus ar skaidru naudu. Swedbank saviem klientiem kopumā izsniegusi teju 1 miljonu norēķinu karšu. Taču redzam, ka nereti iedzīvotāji izvēlas pasūtīt jaunu karti, pirms esošās termiņa beigām, kam biežākais iemesls ir nevis esošās kartes nozaudēšana, bet tieši PIN koda aizmiršana. Tāpēc redzam, ka iespēja apskatīt PIN kodu mobilajā lietotnē ļaus ne tikai samazināt neērto situāciju skaitu, kad pēkšņi aizmirsta koda dēļ nevar veikt pirkumu, bet arī veicinās apzinātāku resursu izmantošanu,”

stāsta Liene Gasiņa, Swedbank Karšu atbalsta daļas vadītāja.

PIN kodu apskates iespēja būs pieejama gan privātpersonu, gan uzņēmumiem izsniegtajām kartēm.

PIN koda nomaiņa

Savukārt, ja esošais maksājumu kartes PIN kods šķiet sarežģīts un to regulāri gadās aizmirst, ikvienam ir iespēja to nomainīt jebkurā Swedbank bankomātā.

Tāpat, protams, Swedbank mobilajā lietotnē klienti – gan privātpersonas, gan uzņēmumi – var uzraudzīt savus kontus un maksājumus, izmantojot logrīku, lai ātri pārbaudītu konta atlikumu. Iespējams arī ērti pārvaldīt savas kartes, tostarp vajadzības gadījumā tās nobloķēt un atbloķēt, pieteikt kartes aizvietošanu, aktivizēt bezkontakta maksājumus, kā arī saņemt ātros paziņojumus par darījumiem un izmantotu citus pakalpojumus.

 

RUS: Просмотр PIN-кодов платежных карт Swedbank теперь возможен и в мобильном приложении

 

Papildu informācijai:
Jānis Krops
Swedbank Mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

 

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk