Image

Turpinot attīstīt ilgtspējīgus pakalpojumus, Swedbank Baltijas valstīs privātpersonu klientiem piedāvās norēķinu kartes, kas izgatavotas no 85% pārstrādātu materiālu. Plastmasas ietaupījums, ko paredz katras kartes izgatavošana, ir 3,18 g. Tādējādi līdz 2021. gada beigām Latvijā karšu izgatavošanai tiks ietaupīti vairāk nekā 151 kg plastmasas, savukārt Baltijā – ietaupījums pārsniegs vairāk nekā 472 kg. Swedbank ilgtspējas stratēģija paredz pakāpenisku pāreju uz pilnībā jeb 100% pārstrādātām kartēm līdz 2022. gada beigām.

“Norēķinu karte ir teju ikviena iedzīvotāja maciņā, un bez tās mūsu ikdiena jau sen nav iedomājama. Ieviešot kartes, kas gatavotas no pārstrādātiem materiāliem, kopā ar klientiem speram vēl vienu soli ilgtspējas virzienā, kas ilgtermiņā sniedz lielu ieguvumu ekosistēmas saglabāšanā. Tā kā Latvijā vien kopumā privātpersonām un uzņēmējiem šajā gadā izsniegts vairāk nekā 1 miljons norēķinu karšu, bet visā Baltijā izsniegtas vairāk nekā 3,7 miljonu kartes, turklāt karte tiek mainīta vidēji ik pēc trīs līdz četriem gadiem, ietekmes uz vidi samazinājums būs ievērojams,”

norāda Adriāna Kauliņa, Swedbank Ilgtspējas attīstības vadītāja Latvijā.

Jaunās kartes klientiem tiks izsniegtas pakāpeniski – jauniem bankas klientiem, kas izvēlēsies kļūt par Swedbank maksājumu kartes un/ vai Swedbank kredītkartes īpašniekiem, vai esošie klienti, kas pieteiksies minēto karšu aizvietošanai (kartes pazaudēšanas, bojājumu u.c. gadījumos), saņems videi draudzīgās kartes. Savukārt esošajiem klientiem pārstrādāto materiālu kartes tiks piedāvātas sākot no 2022. gada.

Sabiedrības gaidas Latvijā: uzņēmumu atbildība un ilgtspējīgi risinājumi

2021. gada vasarā Swedbank veiktais pētījums atklāj, ka sabiedrības gaidas attiecībā uz uzņēmumu ieguldījumu vides piesārņojuma mazināšanā ir augstas un tām ir tendence palielināties: jau šodien 46% aptaujāto sagaida no uzņēmumiem savas ietekmes vadību attiecībā uz piesārņojuma samazināšanu un atbildības uzņemšanos par savu produktu vai pakalpojumu vides ietekmi.

Swedbank ir apņēmusies attīstīt biznesu saskaņā ar Parīzes nolīgumu klimata pārmaiņu jomā un dot savu pienesumu ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķu 2030 sasniegšanai. Ar līdzšinējiem nozīmīgākajiem ieguldījumiem var iepazīties šeit.

RUS: Swedbank постепенно внедряет расчетные карты, которые изготовлены из переработанных материалов

Papildu informācija:
Jānis Krops
Swedbank mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk