Image

Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļas (16.-20.11) laikā Swedbank kopā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK), ALTUM un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) aicina piedalīties Uzņēmēju pieredzes dienās, dodot iespēju uzņēmējiem satikties, šogad digitālā formātā, un dalīties pieredzē, kas ir īpaši svarīgi šajā pārmaiņu un nenoteiktības laikā. Pieteikt dalību Uzņēmēju pieredzes dienām aicināts ikviens uzņēmējs, kā arī valsts institūciju, nevalstisko organizāciju un mācībspēku pārstāvji, kas saistīti ar uzņēmējdarbības jomu.

Šogad pieredzes apmaiņa norisināsies virtuāli, uzņēmējiem savstarpēji daloties pieredzē par tādām tēmām, kā ilgtspējīgs bizness, kiberdrošība, eksports virtuālajā laikmetā, klientu risku izvērtēšana un uzraudzība, biržas nozīme uzņēmuma izaugsmē un atpazīstamībā u.c.

Uzņēmēju pieredzes dienas tiek rīkotas jau trešo reizi, taču šogad – Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļas ietvaros (16. – 20. novembris). Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļa ir liela starptautiska kustība, kurā iesaistītas organizācijas no 180 valstīm, lai iedrošinātu uzņēmējus un uzsvērtu viņu lomu kā galvenajiem darba vietu radītājiem, inovatoriem, ekonomiskās izaugsmes un cilvēku labklājības veicinātājiem.

“Informācija, kuru iegūstam no pieredzes stāstiem, mūsu mainīgajā pasaulē reizēm var izrādīties noderīgāka par teorijām, no kurām daudzas jau novecojušas. I’mperfekt ir jauns, pašu radīts zīmols un konceptuāli atšķirīgs biznesa modelis. Varam dalīties pieredzē pastāstot, kā un kāpēc to veidojām tādu un kā, izmantojot tikai sociālos tīklus, izdevās piesaistīt auditoriju,”

 – stāsta Inga Gorbunova, I’mperfekt līdzīpašniece un galvenā redaktore.

“Līdz ar Covid-19 pandēmiju strauji mainījusies uzņēmēju eksporta stratēģija, klātienes izstādes aizstāj neklātienes pasākumi, kā arī paveras jaunas iespējas tādos tirgos, kuros iepriekš iekļūt bija sarežģītāk. Lai atbalstītu uzņēmējus, pārskatījām LIAA atbalsta programmas, lielāku uzsvaru liekot uz digitālajiem pakalpojumiem. Starptautiskās konkurētspējas veicināšanas programma eksportējošiem uzņēmumiem ir atbalsta programma, kas uzņēmumiem sniedz līdzfinansējumu dažādu mārketinga aktivitāšu īstenošanai eksporta tirgos. Kopējais programmā pieejamais līdzfinansējums ir 22,4 miljoni eiro, no tiem 3,8 miljoni paredzēti tūrisma nozarei. Programma sedz līdz 50% no izmaksām, tādēļ vēlamies aicināt uzņēmējus izmantot šo iespēju un kāpināt eksporta apgrozījumu,”

 – uzsver LIAA Eksporta veicināšanas nodaļas vadītājs Filips Tālbergs.

“Digitālā transformācija ir skārusi gandrīz jebkuru uzņēmumu katrā nozarē, automatizējot darba procesus, apstrādājot informāciju, veicot uzskaiti un analizējot datus, komunicējot ar piegādātājiem un klientiem, kā arī arvien vairāk ikdienā strādājot un mācoties attālināti. Katrs risinājums un rīks, kas uzlabo un atvieglo dažādus procesus darbā un mājās – potenciāli, tieši vai netieši var ietvert dažāda veida riskus. Mēs visi kopā šobrīd piedalāmies aizraujošā, neizbēgamā un nebeidzamā ceļojumā “digitālajos džungļos”, ar visu to krāšņumu un vienlaikus, ar apzinātiem un neapzinātiem riskiem. Labprāt dalīšos ar mūsu uzņēmuma praktisko pieredzi kiberdrošībā un ar to saistītiem riskiem, ar nolūku kādam padarīt šo ceļojumu kaut nedaudz drošāku,”

 – saka Aleksandrs Orlovs, CYBER CIRCLE dibinātājs un vadītājs.

Pieredzes devēju vidū ir gan lieli, vidēji, gan mazi uzņēmumi no Rīgas un reģioniem, piemēram, LIAA, Nasdaq Riga, Lursoft IT, Balticovo, Valsts nekustamie īpašumi, Bistro BALTS, Don’t Panic, Vīlands Associates, ZGI Capital, CYBER CIRCLE, StrongPoint, Baltic Design Addiction (grāmatžurnāls Imperfekt), MFIB, Dabas zirgi, INELE un daudzi citi. Sarakstu ar uzņēmumiem – pieredzes devējiem iespējams apskatīt, kā arī pieteikties to apmeklēšanā, lai kopīgi dalītos pieredzē un gūtu jaunas atziņas: šeit.

Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļā – vērtīgas diskusijas ikvienam

Uzņēmēju pieredzes nedēļā Swedbank Latvia Facebook kontā tiešraidē notiks izglītojošas un iedvesmojošas prezentācijas ikvienam interesentam, kuru laikā eksperti dalīsies ar savām zināšanām par uzņēmējiem vērtīgām tēmām.

Uzņēmēju pieredzes dienu digitālo pieteikšanās platformu nodrošina Swedbank sadarbībā ar iniciatīvas partneriem — Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un valsts attīstības finanšu institūciju ALTUM.

Trešdiena,

11. novembrī,

pl. 10.00

“Sagatavojies Uzņēmēju pieredzes dienām – efektīva komunikācija digitālajā vidē”

 

Dagnija Lejiņa, reputācijas vadības kompānijas “Lejiņa & Partneri” vadītāja, publiskās runas platformas “Oratore” līdzdibinātāja, “Digital Freedom Festival” vadītāja.

 

Pirmdiena,

16. novembrī,

 pl. 10.00

“Uzņēmēju pieredzes stāsti – “Abavas vīnu darītavas” un “Erica Synths” ceļš uz izaugsmi”

 

Ģirts Ozoliņš, “Erica Synths” dibinātājs;

Mārtiņš Barkāns, “Abavas vīna darītavas” saimnieks

Otrdiena,

17. novembrī,

pl. 10.00

“Globālās tendences – kas jāņem vērā mūsu uzņēmējiem?”

 

Prezentācija: Andris Strazds, Latvijas Bankas padomnieks.

Diskusijā piedalās: Prof. Signe Bāliņa, LIKTA prezidente; Katrīna Zariņa, LTRK valdes locekle un politikas daļas direktore.

Ceturtdiena,

19. novembrī,

 pl. 10.00

Eksports pandēmijas laikā – kādas iespējas?”

 

Prezentācija: Fīlips Tālbergs, LIAA Eksporta veicināšanas nodaļas vadītājs.

Diskusijā piedalās: ALTUM un Swedbank pārstāvji.

Piektdiena,

20. novembrī,

pl. 16.00

“Swedbank Seedtalks: The Rise of Green”

Par Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļu (Global Entrepreneurship Week)

Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļa ir starptautiska kustība, kas tiek pārstāvēta 180 valstīs – to veido desmitiem tūkstošu pasākumu, aktivitāšu un konkursu, kas iedvesmo miljoniem cilvēku izpētīt viņu kā uzņēmēju potenciālu, vienlaikus dibinot kontaktus un veicinot sadarbību viņu ekosistēmās. Tā tika uzsākta 2008.gadā ar nacionālajām kampaņām 77 valstīs un ir paplašinājusies līdz aptuveni 10 miljonu dalībnieku iesaistei. 2020.gadā Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļas tēmas ir: ekosistēma, izglītība, iekļaušana un politika. Latvijā Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļu šogad rīko Swedbank.

RUS: Предприниматели приглашаются участвовать в Днях опыта предпринимателей – в этом году в дигитальном формате

Papildus informācija:

Jānis Krops
Swedbank Mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381;
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk